Odata cu Covid-19, vor disparea calatoriile de afaceri in profitul videoconferintelor?

0
2091

Criza cauzata de pandemia cu coronavirus si noile obiceiuri de munca au modificat profund raportul companiilor cu calatoriile de afaceri. Joi, specialistii au adus din nou in discutie aceasta schimbare majora in obiceiul majoritatii angajatilor si angajatorilor, intalnirea fiind organizata de un conducator de companie, acesta aducand in discutie deplasarile in interes de afaceri.

Este una din cele mai mari temeri ale principalilor actori din sectorul aerian, sector lovit din plin de pandemie. Se pare ca inca, dupa atatea luni, aceasta criza inca planeaza asupra orizontului diferitelor companii. Traditionala calatorie de afaceri risca sa devina istorie? De la debutul pandemiei, obiceiurile de munca au fost date peste cap.

In ziua de azi, cheltuielile legate de calatoriile de afaceri nu reprezinta decat un sfert din nivelul atins in 2019, conform cifrelor cabinetului Deloitte.

Guillaume Van Gaver, patronul Link Mobility, o companie specializata in telefonia mobila si prezenta in numai putin de 18 tari, observa astfel o evolutie in privinta practicilor in materie de calatorie incepand cu primavara anului 2020. Si, din cauza acestor noi obiceiuri de munca si de luarea la cunostinta a cresterii impactului ecologic aflat in stransa legatura cu aceste deplasari, Guillaume Van Gaver a declarat ca, actualmente, principalul sau obiectiv este acela de a reuce cu pana la 50% aceste calatorii considerand aspectul economic si ecologic.

Acesta a continuat, declarand ca are responsabilitatea exemplaritatii, responsabilitate oferita de statutul sau de patron al companiei vis-à-vis de restul echipei.

Un buget de calatorii redus la jumatate pentru anul 2022

Companiile aeriene se asteapta la reglarea acestei situatii in urmatoarele saptamani pentru a compensa lungile saptamani in care deplasarile au fost interzise din cauza pandemiei. Cu toate acestea, in numeroase companii, bugetul pentru calatorii in anul 2022 a fost deja redus cu pana la 50%.

 

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here