Portugalia autorizeaza calatoriile turistice pentru majoritatea din locuitori

0
1836

Dupa Regatul Unit, Portugalia va autoriza incepand cu luni calatoriile turistice pentru majoritatea din tarile europene, conform unui anunt facut de Ministerul de Interne, sambata.

Persoanele care provin din Uniunea Europeana, dintr-o tara cu incidenta inferioara a 500 de cazuri la 100 000 de locuitori vor putea efectua tot felul de calatorii spre Portugalia, inclusive calatorii neesentiale conform unui comunicat emis de govern. Toti pasagerii cu varsta de peste doi ani vor fi nevoiti sa prezinte inainte de imbarcare un test PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore.

Amenzi

Companiile aeriene care permit imbarcarea pasagerilor fara test risca o amenda cuprinsa intre 500-2000 de euro pe calator conform precizarilor facute de Ministerul de Interne. Restrictiile de calatorie, limitate la calatoriile esentiale, se mentin doar pentru opt tari, din care cinci se afla in Uniunea Europeana. Este vorba despre Cipru, Croatia, Lituania, Olanda si Suedia precum si despre Africa de Sud Brazilia si India. Calatorii originari din aceste tari sunt supusi, de altfel, unei carantine de 14 zile. Calatoriile esentiale autorizate se refera doar la deplasarile din motive profesionale, pentru studii, adunari familiale sau motive de sanatate.

Vineri, Portugalia daduse deja unda verde pentru calatoriile turistice din Regatul Unit dupa ridicarea restrictiilor impuse la inceput de ianuarie pentru a tine sub control explozia de cazuri de Covid-19.

Turistii britanici sunt si ei asteptati

Legaturile cu Regatul Unit au fost suspendate in luna ianuarie, inainte de a fi restabilite la jumatatea lunii aprilie insa doar pentru deplasarile considerate esentiale. Sute de turisti britanici sunt asteptati incepand cu saptamana viitoare in Portugalia, in special in regiunea Algarva.

Pe data de 29 mai, mii de suporteri sunt in egala masura asteptati in Porto pentru a asista la finala Ligii Campionilor dintre Manchester United si Chelsea.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here