Spotify s-a lansat la bursa din New York

0
7140

Actiunile Spotify urmeaza sa fie tranzactionate in mod public pentru prima data azi cand compania isi face debutul la bursa din New York. Aceasta cotare a Spotify, cu o valoare de numai putin de 20 de miliarde de dolari este una mai putin obsinuita – nu emite actiuni noi dupa relatarile BBC. Pretul de pornire este de 132 de dolari pe actiune.

Chiar daca nu emite actiuni noi, actiunile detinute de investitorii privati ai firmei urmeaza sa fie disponibile. Exista analisti care prevad ca aceasta listare va accelera Spotify in cursa sa spre profit.

Aceasta mica platforma suedeza a crescut enorm in ultimii ani, s-au adaugat milione de utilizatori la serviciul sau gratuit si multi s-au convertit la serviciul sau de abonament profitabil. Actualmente, Spotify este lider mondial in cadrul companiilor de streaming muzical, are peste 70 de milioane de clienti care au ales sa plateasca un abonament, ceea ce inseamna de doua ori mai mult ca Apple.

La inceputul lunii martie, Spotify, un serviciu de muzica online anunta ca se va lista incepand cu data de 3 aprilie la Bursa din New York. Compania mizeaza pe o valoare de piata de numai putin de 23 de miliarde de dolari. Serviciul muzical a anuntat ca isi va lista actiunile direct pe piata ceea ce inseamna ca va ocoli oferta publica initiala. Spotify a vandut si anul trecut cateva actiuni, in cadrul unor tranzactii private. In acest an va iesi cu 132 dolari/actiune. Valoarea de piata a companiei se pare ca este cuprinsa intre 6,3 miliarde de dolari si peste 23 de miliarde de dolari. Luna trecuta Spotify s-a lansat si la noi in tara cu o versiune gratuita si cu una premium care este bazata pe un abonament lunar.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here