Uniunea Europeana adopta o noua serie de sanctiuni asupra importului de otel si produselor de lux

0
1377

Sunt vizate importurile de otel rusesc spre Uniunea Europeana si exportul de bunuri de lux europene, bunuri precum bijuterii sau masini.

Europa continua sa mareasca lista de sanctiuni impotriva Rusiei. Marti, o serie de noi interdictii cu privire la importuri si exporturi au fost pronuntate, de data aceasta vizate fiind bunurile de lux. Scopul principal este acela de a da o “lovitura elitei ruse”. Von der Leyen a declarat, in cadrul unui comunicat ca, in timp ce in Ucraina cad bombe si mor oameni, persoanele care sustin masina de razboi a lui Putin nu ar trebui sa profite de stilul lor de viata obisnuit.

Industria de lux italiana si franceza ar urma sa fie afectate in mod direct. In plus, in Rusia urmeaza sa fie interzise importurile de otel si de fier produse in Rusia. Aceste masuri reprezinta al patrulea set de sanctiuni europene luate impotriva Rusiei de la declansarea invaziei rusesti impotriva Ucrainei, sanctiuni adoptate in colaborare cu G7 si SUA.

Se va continua exercitarea de presiuni asupra elitei rusesti, apropiatilor lui Vladimir Putin, asupra colaboratorilor si familiilor acestora. In plus, ministrii Finantelor si ministrii de Interne urmeaza sa se intalneasca saptamana viitoare cu scopul de a coordona grupul de actiune care a fost creat pentru a-i viza pe acolitii lui Vladimir Putin.

Autoritatile urmeaza sa se asigure de faptul ca elitele dar si statul rus nu vor putea utiliza criptoactive pentru a evita aceste noi sanctiuni. Vom afla cu siguranta daca vor exista o serie de noi sanctiuni saptamana viitoare.

Intr-un final se va ajunge la a propune interzicerea noilor investitii europene in sectorul energetic din Rusia. Nu se poate alimenta dependenta de energie pe care vor sa o lase in urma conform unor declaratii facute de Comisia Europeana.

Vezi si:  Mugur Isărescu, reflecții despre sfârșitul secolului XIX

Sursa: https://www.lesechos.fr/monde/europe/lue-adopte-un-nouveau-train-de-sanctions-sur-lacier-et-le-luxe-1393793

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here