Acuzatii fara precedent la o scoala din Dolj

0
2703

La scoala Damian din Sadova este o ancheta in plina desfasurare asta dupa ce numai putin de 24 de cadre didactice de la o alta institutie de invatamant din localitate au depus o plangere prin care reclama faptul ca in jur de 27 de elevi au fost inscrisi fictiv in cataloagele institutiei si in sistemul informatic cu scopul de a se pastra posturile de director si secretar.

Aceasta reclamatie provine de la profesorii scolii gimnaziale Sadova in anul scolar 2017-2018 petrecandu-se taoata aceasta grozavie. Conform liderului de sindicat din aceasta institutie, conducerea scolii Damian a fost nevoita sa isi inventeze elevi cu scopul de a nu isi pierde personalitatea juridica dar si pentru a beneficia de mai multi bani de la stat.

Liderul de sindicat de la scoala Sadova, Cristina Gird, a declarat pentru presa faptul ca numai putin de 27 de elevi au fost inscrisi fictiv atat in cataloagele scolii Damian cat si in gradinita arondata scolii. Ceea ce inseamna ca au descoperit brusc ca nu le mai ajung copiii. Pentru a beneficia de personalitate juridica este nevoie de minim 300 de copii si mai aveau nevoie de aproximativ 30 de copii de unde intervine si inventatul.

Aceasta a mai delcarat ca institutia pe care o reprezinta a pierdut mai multe posturi in ultima perioada dupa ce numarul de elevi a scazut din cauza scolii concurente din localitate. In plus, acuza autoritatile ca sunt partase la toate aceste nereguli si ca totul s-a facut cu aprobarea Primariei si Consiliului Local.

Eugen Safta, primarul, a declarat ca a decis sa mentina a doua scoala cu personalitate juridica pentru ca la scoala Damian rezultatele ar fi mult mai bune si ca totul ar fi fost facut legal.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here