Cand se poate cere inchiderea scolilor din cauza gripei?

0
3774

Scolile s-au redeschis ieri dupa ce vineri, 25 ianuarie, cursurile au fost suspendate din cauza raspandirii gripei cu deosebita repeziciune in toate teritoriile tarii. In ultima saptamana a semestrului I profesorii au sarcina de a verifica starea de sanatate a elevilor si de a-i trimite acasa pe cei cu semne de gripa sau raceala. Acest lucru se va intampla in scolile in care nu exista un medic sau un asistent.

Sorina Pintea, Ministrul Sanatatii a dat declaratii pentru mass-media spunand ca in locurile in care absenteismul depaseste 20% intr-o scoala sau intr-o clasa, din cauza gripei, inspectoratele scolare din judet pot lua masura suspendarii cursurilor pentru o perioada determinata de timp.

Ministrul Sanatatii a mai declarat faptul ca nu este cazul sa se creeze o isterie pe aceasta tema deoarece gripa este si a fost un lucru normal mereu in aceasta perioada a sezonului rece. Dar asta nu inseamna ca nu trebuie luate masuri din timp pentru a se evita orice situatie neplacuta. Sorina Pintea a mai subliniat faptul ca numeroase persoane puteau sa se vaccineze inca din luna noiembrie insa nu au facut acest lucru.

Pana in acest moment, in cazul elevilor din toata tara s-au inregistrat in jur de 6.000 de cazuri de infectii respiratorii si gripe, iar in capitala un numar de 85 de elevi au fost depistati cu gripa. Acesta a fost si principalul motiv pentru care vineri au fost inchise scolile la solicitarea Ministerului Sanatatii. Ecaterina Andronescu a declarat ca este de parere ca ca fiecare inspectorat scolar avea obligatia sa gaseasca o formula in asa fel incat acest triaj la inceputul orelor sa poata fi facut aşa cum trebuie.

Azi asteptam sa vedem daca autoritatile declara sau nu in mod oficial epidemia de gripa. Pana in prezent au fost confirmate 39 de decese din cauza gripei.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here