Cum poti sa-ti schimbi viziunea aspura lumii

0
3672
cum-poti-sa-ti-schimbi-viziunea-aspura-lumii

Ai vrea sa-ti imbunatatesti viziunea asupra lumii, abilitatile de citire si de perceptue a opiniilor altor persoane?
Scriitorul Ryan Holiday ofera cateva sfaturi din experienta lui personala:

Nu te concentra prea mult pe stabilitate.

Oamenii isi doresc atat de mult o stabilitate, incat nu mai vor sa schimbe ceva in viata lor. Se misca putin, nu comunica si traiesc intr-un mediu monoton. Viata e plina de oportunitati interesante de care merita sa profiti!
Nu-fi fa prea multe griji din cauza unei mici “dezordini”, ca sa zicem asa, pentru ca uneori asta ascunde lucruri interesante.

Citeste carti care-ti vor schimba viziunea asupra lumii.

Acestea pot fi lucrari care iti pot oferi multe idei neobisnuite si noi. De exemplu, cartile lui Hayek, Parfit, Platon care iti ofer viziune profunde si cugetari despre viata nemapoimenite.

Priveste acumularea de cunostinte ca pe acumularea unei dobanzi.

Valoarea informatiilor pe care le acumuleaza creierul tau, creste in timp. Cu cat citesti mai mult, cu atat mai mare e “dobanda”. Cu cat inveti mai des, cu atat mai usor iti este sa memorizezi ceva nou.

Citeste si “Trucuri care te ajuta sa te motivezi si sa ramai motivat” pe lifeinfo.ro

Nu-ti privi viata ca pe o istorie.

Majoritatea oamenilor isi descriu viata ca pe o calatorie sau o poveste. Dar aceasta nu este decat o consecutivitate a evenimentelor si a relatiilor cauza-efect.

Intelege munca altora.

Cand comunici cu o persoana despre munca ei, incearca sa intelegi de ce a ales sa faca anume asta, care este esenta muncii sale. Aceasta este o abilitate deosebită pe care puțini oameni o au. Pentru orice om, este important ca tu sa iesi din pielea ta si sa te pui in pielea lui.

Gandeste-te inainte sa ai pretentii de la cineva.

De obicei, tinem cont prea mult de propriile noastre opinii si vorbim cu o certitudine nejustificata. Tindem sa ignoram opiniile altor persoane, ceea ce nu este corect. Incearca sa-ti depasesti propria aroganta si sa accepti orice idee, orice alta opinie.

Fii deschisi la tot ce este nou si chiar daca nu esti de acord, fii prietenos si tacticos!

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here