Educatia este un domeniu care angajeaza mereu persoane calificate si capabile!

0
3876
2

Atunci cand doresti sa iti maresti sansele de a gasi un job care sa te rasplateasca pe masura eforturilor, cursurile de specializare online de la cursuriautorizate.eu  reprezinta o investitie excelenta! Cei care doresc sa lucreze cu copiii, pot efectua un curs. La finalul caruia cursantii vor intra in posesia certificatelor de absolvire pentru ocupatia de „Educator Specializat” !

Un educator specializat este cineva care lucreaza cu copiii si tinerii care au o varietate de dizabilitati. Copiii cu nevoi speciale au nevoie de instruire unica de la profesionisti special formati pentru a-i ajuta sa-si atinga cel mai inalt potential si sa se straduiasca sa progreseze dincolo de limitele lor. Educatorii specializati sunt educatori rabdatori, intelegatori, dedicati sa ofere fiecarui elev in mod individual instrumentele si indrumarile necesare pentru a-i ajuta sa maximizeze succesul.

Un numar mic de profesori de educatie speciala lucreaza cu elevi cu dizabilitati cognitive, emotionale sau fizice severe. Meseria lor este in primul rand sa-i invete abilitati de viata si alfabetizare de baza. Cu toate acestea, majoritatea profesorilor de educatie speciala lucreaza cu copii cu dizabilitati usoare pana la moderate, modificand programa de invatamant general pentru a satisface nevoile individuale ale copilului si oferind instructiunile necesare. Majoritatea profesorilor de educatie speciala instruiesc elevii la nivel prescolar, elementar, gimnazial si gimnazial, desi unii lucreaza cu sugari si copii mici.

Educatorii speciali lucreaza cu elevi care au o gama larga de nevoi speciale si dizabilitati. Acesti educatori special pregatiti creeaza si aplica programe adecvate si atribuie activitati care sunt specifice abilitatilor si nevoilor fiecarui elev. Profesorii de educatie speciala se implica, de asemenea, in dezvoltarea academica, sociala si comportamentala a fiecarui elev.

Educatorii cu nevoi speciale ajuta la dezvoltarea Programelor Educationale Individualizate  pentru fiecare elev in parte. Programul de educatie individualizat este conceput pentru a dezvolta obiective individuale pentru elev si este modificat in functie de abilitatile si nevoile elevului. Profesorii de educatie speciala parcurg drumul cu parintii copilului, profesorii de educatie generala si administratorii scolii. Ei lucreaza foarte strans cu parintii pentru a-i tine la curent cu progresul si pentru a face recomandari pentru a promova invatarea in casa.

O mare parte a slujbei unui educatori special implica comunicarea si coordonarea cu altii implicati in bunastarea copilului, inclusiv parintii, asistentii sociali, psihologii scolari, terapeutii ocupationali si fizici, administratorii scolii si alti profesori. Cum este locul de munca al unui educator special? Pe masura ce scolile devin mai incluzive, specialistii in educatie speciala si cei din educatie generala lucreaza din ce in ce mai mult impreuna in salile de clasa de invatamant general. Specialistii  in educatie speciala ii ajuta pe educatorii generali sa adapteze materialele curriculare si tehnicile de predare pentru a raspunde nevoilor elevilor cu dizabilitati. Acestia coordoneaza munca profesorilor, asistentilor didactici si a personalului asociat, cum ar fi terapeutii si asistentii sociali, pentru a satisface nevoile individualizate ale elevului in cadrul programelor de educatie speciala incluziva.

Specialistii in educatie speciala lucreaza intr-o varietate de situatii. Unii au salile lor de clasa si predau doar elevilor din invatamantul special. Altii lucreaza ca profesori in educatia speciala si ofera ajutor individualizat elevilor din salile de invatamant general. Mai sunt și cei care predau impreuna cu profesori din invatamantul general, in clase care includ atat studenti de invatamant general, cat si special. Unii profesori lucreaza cu elevii din educatia speciala timp de cateva ore pe zi intr-o sala speciala, separata de sala de clasa de educatie generala. Considerabil mai putini specialisti de educatie speciala lucreaza in institutii rezidentiale sau incadreaza elevii in mediile de acasa sau de spital.

Un specialist de educatie speciala lucreaza ca parte a unei echipe care ajuta elevii care au dizabilitati care le afecteaza invatarea. Aceasta poate include deficiente mentale, fizice si/sau emotionale. Specialistii in educatie speciala adapteaza lectiile de educatie generala pe diverse materii pentru a face fata provocarilor de invatare ale fiecarui elev.

De asemenea, ei evalueaza abilitatile elevilor pentru a determina nivelul lor de nevoie si creeaza planuri de lectie pentru a preda intr-un mod in care ei pot intelege. Acestia organizeaza, stabilesc obiective si atribuie activitati adecvate in functie de nevoile speciale ale fiecarui elev. Acesti profesori pot instrui individual, intr-o clasa sau in grupuri mici. Specialistii in educatie speciala sunt, de asemenea, responsabili sa urmareasca progresul, performanta fiecarui elev si sa pastreze inregistrari actualizate exacte pentru fiecare elev.

Acesti profesori pot fi gasiti lucrand in centre sau sali de clasa care includ doar elevi cu dizabilitati. Cu toate acestea, uneori se gasesc si in salile de clasa traditionale. Aici ii ajuta pe profesorii obisnuiti cu acomodari si adaptari ale tehnicilor lor de predare pentru a se asigura ca si nevoile elevilor cu dizabilitati sunt satisfacute.  Acestia predau copiilor cu dizabilitati abilitati academice, eticheta sociala, abilitati de viata de baza, abilitati de munca, management comportamental si reglare emotionala. Majoritatea lucreaza cu norma intreaga si intr-un cadru scolar. Ei colaboreaza si lucreaza indeaproape cu parintii, profesorii, terapeutii ocupationali, personalul de sprijin si psihologii pentru a sprijini nevoile elevilor lor.

Munca poate fi, de asemenea, solicitanta din punct de vedere emotional si epuizanta din punct de vedere fizic. Multi specialisti in educatie speciala sunt supusi unui stres considerabil din cauza sarcinilor grele de munca si a sarcinilor administrative. Ei trebuie sa prezinte o cantitate substantiala de documente care sa documenteze progresul fiecarui elev si sa lucreze sub o o oarecare presiune. Insa satisfactia in acest tip de slujba este una majora pentru cau sansa de a face diferenta, de a ajuta oameni care chiar au nevoie sa se integreze și sa se simta inclusi in societate.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here