Universitatile de prestigiu pierd din ce in ce mai multe locuri la buget

0
3927

Mircea Dumitru, rectorul Universitatii Bucuresti se arata stupefiat de decizia ministrului Educatiei si anume aceea de a taia din finantarea universitatilor bune, de prestigiu de la noi din tara in favoarea celor mai mici, mai putin cunoscute si fara notorietate. Universitatea Bucuresti de exemplu incepe sa piarda din ce in ce mai multe locuri la buget. In schimb, Universitatea Suceava castiga pe motiv ca cea din capitala nu este atat de credibila la nivel international. Universitatile de prestigiu se afla in aceasta situatie chiar daca in fiecare an sunt prezente in top 1000 mondial.

Rectorul Mircea Dumitru este de parere ca responsabil de aceasta situatie este triumful mediocritatii dar si al gastilor politice si este de parere ca actualul ministru al Educatiei nu poate justifica reducerile locurilor din universitatile cunoscute si ca intentioneaza de altfel sa dea ministerul in judecata.

Rectorul este de parere ca multe din aceste locuri ce au fost taiate de la programele de master din capitala si din Cluj in special au fost redistribuite la universitati care se afla intr-o cu totul si cu totul alta categorie valorica. Contesta cu vehementa aceasta decizie a ministrului Educatiei intrucat nu se bazeaza pe un algoritm de calcul ci pe unul politic, mai mult ca sigur. Aceste universitati care au fost recompensate se afla in organizare politica care sustine actualmente tot ceea ce inseamna guvernarea tarii si nu se poate exclude aceasta chestiune.

Intr-un comunicat emis de Ministerul Educatiei se spune ca, aberant de altfel, Universitatea Bucuresti nu ar trebuie sa se regaseasca in topul universitatilor cu incredere ridicata. Atunci ar trebui sa ne spuna Ministerul ce universitati ar trebui sa se regaseasca in acest clasament. Printre universitatile care pierd locuri, in afara de cea din Bucuresti se afla Babes Bolyai, Alexandru Ioan Cuza din Iasi si Universitatea de Vest din Timisoara.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here