MAE condamnă acuzațiile Rusiei

0
3264

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României condamnă alegaţiile, lipsite de fundament, conţinute în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse de vineri privind regiunea transnistreană a Republicii Moldova, precum şi retorica ameninţătoare şi provocatoare utilizată.

„Propagarea intenţionată de informaţii fără corespondenţă în realitatea de pe teren reprezintă o abordare extrem de periculoasă, în contextul actual de securitate, în care Federaţia Rusă îşi intensifică războiul de agresiune împotriva Ucrainei. Este inacceptabilă această încercare de creare artificială de tensiuni şi destabilizare în regiune şi în legătură cu Republica Moldova”, precizează MAE român.

Ministerul român face apel la „responsabilitate, la abandonarea retoricii agresive, escalatorii şi provocatoare, precum şi la abţinerea de la orice declaraţii şi acte care pot afecta stabilitatea regiunii şi a Republicii Moldova”.

Rusia a acuzat, vineri, Ucraina că masează trupe în apropierea Transnistriei şi a afirmat că va „replica” oricărei „provocări” militare ucrainene în această regiune separatistă prorusă a Republicii Moldova, transmit agenţiile AFP şi Reuters.

„Nimeni să nu se îndoiască: forţele armate ale Federaţiei Ruse vor replica într-o manieră adecvată oricărei provocări a regimului de la Kiev”, a transmis Ministerul rus de Externe într-un comunicat, în care menţionează de asemenea că Ucraina desfăşoară efective şi echipamente militare în apropierea Transnistriei.

„Avertizăm Statele Unite, ţările membre ale NATO şi pe protejaţii lor ucraineni împotriva oricărei iniţiative aventuroase”, atrage atenţia MAE rus.

Ministerul rus al Apărării acuzase anterior Ucraina că plănuieşte „o invazie” asupra Transnistriei printr-o operaţiune sub steag fals, şi anume „un pretins atac al trupelor ruse dinspre teritoriul Transnistriei”, acuzaţii negate de guvernul de la Chişinău. Acesta din urmă a transmis că „autorităţile statele nu confirmă informaţiile publicate în această dimineaţă de Ministerul rus al Apărării”.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here