New York Times și Associated Press au luat premiul Pulitzer

0
3468

Cotidianul New York Times şi agenţia de presă Associated Press au fost recompensate luni cu premii Pulitzer, cele mai prestigioase distincţii ale presei americane, pentru felul în care au relatat despre războiul din Ucraina, informează AFP şi DPA.

Una dintre cele mai importante instituţii media din lume, New York Times (NYT) şi reporterii săi au primit premiul Pulitzer pentru „reportaj internaţional” pentru „acoperirea neabătută a invaziei Ucrainei de către Rusia, în special pentru o anchetă de opt luni asupra morţilor ucraineni din Bucea şi a unităţii ruseşti responsabile de aceste crime”, a anunţat Marjorie Miller, administratorul premiilor Pulitzer, într-un mesaj video.

Procurorii ucraineni susţin că forţele ruse au ucis circa 1.400 de civili în sectorul Bucea, la nord de Kiev, unde au fost descoperite cadavre după ce Moscova şi-a retras trupele la sfârşitul lunii martie 2022.
Bucha a devenit un simbol al crimelor de război comise de armata rusă de la începutul invaziei Ucrainei, în februarie 2022.

Agenţia de presă americană AP a primit premiul pentru „serviciu public” pentru un reportaj „curajos” despre asediul oraşului ucrainean Mariupol.

Simbol al rezistenţei ucrainene, acest oraş-port din sud-estul ţării a fost asediat şi bombardat timp de mai multe săptămâni de forţele ruse la începutul invaziei.

AP a câştigat şi un Pulitzer la categoria „breaking news photo” pentru imaginile sale „unice” de la începutul conflictului, în urmă cu 14 luni.

O fotografie AP cu o femeie gravidă rănită care este evacuată dintr-o maternitate din Mariupol atacată de către forţele ruse a fost recompensată cu premiul World Press Photo of the Year din acest an, acordat luna trecută. Femeia şi copilul ei nenăscut au murit în urma atacului.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here