Un turist grec, mort într-un accident în București

0
3417

Un autocar a fost implicat, vineri, într-un accident grav la Pasajul Unirii, patru persoane fiind încarcerate. Autocarul transporta 47 de persoane, cetăţeni greci. Accidentul s-a produs pe sensul dinspre Tineretului spre Unirii.

Una dintre persoanele rănite în urma accidentului care a avut loc vineri în zona Pasajului Unirii se află în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgenţă „Floreasca”, iar restul pacienţilor sunt în stare stabilă, a informat Ministerul Sănătăţii.

„Pacienţii sunt în stare stabilă, cu excepţia unui rănit internat la Spitalul Floreasca. Acesta se află la Terapie Intensivă”, a precizat sursa citată.

Toate cele 10 persoane transportate la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti în urma accidentului care a avut loc vineri în zona Pasajului Unirii sunt conştiente, cooperante, potrivit unor surse medicale.

„Cei 10 pacienţi sunt conştienţi, cooperanţi. Dintre aceştia doi vor rămâne internaţi pe secţia de neurochirurgie, iar unul pe secţia de chirurgie toracică”.

Una dintre persoanele rănite în urma accidentului care a avut loc vineri în zona Pasajului Unirii se află în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgenţă „Floreasca”, iar restul pacienţilor sunt în stare stabilă, a informat Ministerul Sănătăţii.

Rezultatul testării cu aparatul DrugTest a conducătorului autocarului care a lovit limitatorul de înălţime aflat înaintea pasajului Unirii este negativ, potrivit Biroului de presă al Brigăzii Rutiere a Capitalei.

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a declarat, vineri, că a convocat experţii încă după primul accident produs în Pasajul Unirii, după ce acesta a fost deschis după reabilitare, iar concluzia a fost că înălţimea nu a fost modificată.

„După primul incident, (…) am convocat acolo pe toţi cei care au lucrat la acest pasaj, plus un expert independent. Toţi au opinat că înălţimea pasajului a rămas neschimbată ca urmare a lucărilor de reabilitare, că aceste bariere de presemnalizare sunt la înălţimea recomandată de proiectant şi sunt la înălţimea pe care au avut-o acestea înainte. (…) (Specialiştii) au spus că nu s-a modificat înălţimea pasajului. Pasajul este reabilitat corespunzător, conform planurilor iniţiale. Ce s-a mai modificat… Deasupra acestor autocare, foarte mulţi constructori îşi adaugă instalaţii de aer condiţionat. Probabil aceasta să fie cauza şi, dincolo de această cauză, este o oarecare neglijenţă, nefiind foarte atenţi la indicatoare”, a spus prefectul.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here