Avionul care il transporta pe Emiliano Sala a fost gasit

0
5100

La 13 zile de la disparitia tragica, epava avionului care il transporta pe argentinianul Emiliano Sala la Cardiff a fost gasita in Canalul Manecii duminica, in timpul unor cautari submarine, eliminand orice speranta ca acesta sa fie gasit in viata.

Nu s-a precizat cand si unde a fost localizat aparatul de zbor, indicandu-se doar faptul ca luni se va organiza o conferinta de presa pe aceasta tema. David Mearns, conducatorul societatii Blue Water Recoveries, angajat de familia atacantului argentinian pentru a efectua cautarile a indicat pe contul sau oficial de Twitter faptul ca epava a fost localizata duminica devreme, la cateva ore de la inceperea operatiunii, de nava sa echipata cu sonare, FPV Morven. O nava folosita de catre AAIB, Geo Ocean III s-a indreptat apoi de urgenta spre acel loc.

Anchetatorii AAIB au confirmat faptul ca este vorba de epava avionului in care se afla Emiliano Sala. Au vazut numarul de inmatriculare a explicat David Mearns estimand faptul ca este posibil ca in curand sa se gaseasca si corpurile neinsufletite ale celor doi.

Emiliano Sala, in varsta de 28 de ani si pilotul David Ibbotson, in varsta de 59 de ani calatoreau la bordul unui monomotor Piper Malibu care a disparut de pe radare seara zilei de 21 ianuarie deasupra Canalului Manecii, la o distanta de aproximativ 20 de kilometri nord de Guernesey.

Cei doi barbati au pornit din Nantes (vestul Frantei) unde atacantul evoluase pana atunci pentru a se indrepta spre Cardiff (Tara Galilor), orasul clubului la care Emiliano Sala tocmai fusese transferat contra unei sume de 17 milioane de euro, un record pentru clubul galez.

Controlul aerian al insulei vecine, Jersey a indicat faptul ca avionul si cei doi ocupanti ai sai au cerut permisiunea de a cobori initial dupa care au cerut permisiunea de a urca si au evoluat putin inainte de a disparea definitiv de pe radare.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here