Cea mai mare TEMERE pentru România a fost anunțată de Emmanuel Macron: Uniunea Europeană va avea viteze diferite

0
3417

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a vorbit miercuri la forumul de la Davos despre protejarea celor ‘uitaţi de globalizare’ şi, la fel cum a făcut mai devreme şi cancelarul german Angela Merkel, el a criticat partidele naţionaliste şi a pledat pentru aprofundarea integrării europene, sugerând elaborarea unui plan pe 10 ani, în aplicarea căruia aceia ‘care nu doresc să meargă mai repede să nu-i oprească pe cei ambiţioşi’, relatează agenţiile internaţionale de presă.

‘Am luptat împotriva partidelor naţionaliste care injectează multă frică’, a spus preşedintele francez, punând creşterea popularităţii extremei drepte în unele ţări europene pe seama rezultatelor slabe în sectorul economic, scrie agerpres.ro.

Prin urmare, el a cerut în intervenţia sa găsirea unui ‘nou contract mondial’ în faţa unei mondializări ‘care trage lumea în jos’. În caz contrar, crede Macron, ‘în 10-15 ani extremiştii vor câştiga în toate ţările’.

El s-a adresat în acest context şi multinaţionalelor, solicitându-le să renunţe la practicile de ‘optimizare fiscală’, precum şi guvernelor să elaboreze ‘strategii fiscale coordonate la nivel internaţional’, mai ales pentru taxarea societăţilor din sectorul cibernetic ‘care evită plata impozitelor’, insistând ca UE să se coordoneze cu SUA şi China pentru aplicarea unor asemenea strategii.

În ce priveşte viitorul Uniunii Europene, el a cerut o integrare sporită în baza unei strategii pe 10 ani care să facă din Europa ‘o putere’, iar aceia ‘care nu doresc să meargă mai repede să nu-i oprească pe cei ambiţioşi’, astfel încât statele membre să poată aplica acest plan cu viteze diferite. Principalele puncte ale acestei strategii ar trebui să fie în opinia sa sectorul energetic, tehnologia digitală, migraţia şi investiţiile.

Referindu-se la problema migraţiei, Macron a criticat guvernele care pledează pentru ‘închiderea frontierelor’, adăugând că pentru combaterea unor fenomene precum terorismul sau imigraţia ilegală este nevoie de cooperare internaţională.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here