Cele mai valoroase echipe de fotbal din lume in 2019: Real Madrid este din nou in top, cu 4.24 milioane de dolari

0
8109

Inca ploua cu bani pentru cele mai valoroase echipe de fotbal din lume, pentru ca ele atrag un numar incredibil de mare de fani in stadioane si in fata televizorului, in special in timpul Ligii Campionilor.

Sponsorii saliveaza, platind din ce in ce mai multi bani pentru a se apropia de aceste echipe, stiind ca jucatorii lor sunt panouri publicitare, globale a caror chipuri s-a incorporat in inima si mintea milioanelor de fani din intreaga lume.

Real Madrid a vandut drepturile sale de sponzorizare catre Providence Equity recent pentru o plata in avans de $224 milioane in primii patru ani de colaborare. Sezonul trecut a reprezentat inceputul acordului de sponzorizare pentru tricouri a echipei Barcelona de $246 milioane cu grupul Japonez de e-comert Rakuten, la fel si inceputul contractului de echipamente de zece ani cu Nike, cu o valoare de cel putin $174 milioane anual. La sfarsitul anului 2018 Juventus a anuntat o extindere a contractului de echipamente cu Adidas in valoare de $457 milioane pentru opt ani.

Banii cresc si pentru drepturile media, in special pentru Liga Campionilor. In 2017, Turner si Univision au cumparat drepturile pentru Statele Unite pentru Liga Campionilor cu un contract de trei ani, incepand cu campionatul de 2018 – 2019, pentru aproape $100 milioane pe cinci ani, aproape de doua ori mai mult cat a platit Fox. Fondul de premiere pentru Liga Campionilor din 2018 – 2019 este mai mare decat vreodata, $2.28 milioane, cu 30% mai mult ca si in anul trecut. Cele doua finaliste pot castiga intre $104 si $117 milioane.

Dupa o pauza de doi ani drept cea mai valoroasa echipa de fotbal, Real Madrid a revenit in top, cu o valoare de $4.24 milioane. Real madrid a beneficiat de $100 milioane castigand a treia oara Liga Campionilor consecutiv si au ajuns la cea mai profitabila afacere de echipamente cu Adidas din istoria fotbalului. $1.8 milioane pentru 12 ani.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here