De ce epidemia cu coronavirus pare sa reapara in mai multe tari din Asia ?

0
2601

Se anunta un al doilea val de epidemie cu coronavirus in Asia ? De la jumatatea lunii martie, mai multe tari asiatice, care pareau invingatoare in lupta cu noul coronavirus, sunt nevoite sa faca fata aparitiei unor noi cazuri.

Printre aceste tari se numara Taiwan, Singapore sau Coreea de Sud. Chiar daca au luat numeroase masuri de izolare si de carantina si s-au impus drept modele demne de urmat in lupta cu coronavirusul atunci cum se explica aceasta aparitie de cazuri noi, de crestere a numarului de contaminari?

Motivul ar fi ca aceste tari sunt nevoite sa faca fata unor cazuri « importate ».  Frica de aparitia unui nou val in aceste teritorii este in special alimentata de numeroasele reintoarceri ale unor turisti din Europa si Statele Unite ale Americii, noile epicentre ale pandemiei. In Taiwan, autoritatile fac controale stricte pentru a detecta toate aceste cazuri « importate ». Sunt controlati asbolut toti cei care se reintorc in Asia din tari considerate zone periculoase. Acest control este cu atat mai important cu cat nu a existat o epidemie locala in adevaratul sens al cuvantului – 86% din 339 de cazuri Covid-19 declrate pe data de 2 aprilie sunt cazuri importate. Nu au existat decat 48 de cazuri de infectari la Taiwan, din care jumatate erau datorate contactilor cu cazuri importate.

Megapola Singapore a fost nevoita sa exercite unele controale stricte la granita inca de la debutul epidemeiei insa a neglijat sa ii includa pe cei 200 000 de muncitori straini in strategia sa. Originari in principal din Asia de Sud, acestia vin din regiuni propice propagarii viruslui. Din cele 728 de cazuri raportate joi, 654 erau persoaene din aceste regiuni.

In China, in provincia Heilongjiang, in nord-estul tarii, se afla majoritatea cazurilor de coronavirus. Pe 13 aprilie au fost raportate 79 cazuri noi. Toate erau cazuri de persoane care se reintorceau din Rusia.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here