Donald Trump și-a anunțat candidatura la Casa Albă

0
2856

Donald Trump şi-a depus marţi candidatura la alegerile prezidenţiale din 2024, informează miercuri AFP.

Fostul preşedinte american a oficializat această candidatură într-un document transmis Comisiei Electorale Federale cu câteva momente înainte de a face anunţul în faţa susţinătorilor săi la reşedinţa din Mar-a-Lago, Florida.

Donald Trump a dat asigurări că America s-a „întors”, imediat după oficializarea candidaturii la preşedinţia Statelor Unite.

Miliardarul republican a reamintit, în termeni idilici, situaţia naţiunii din primul său mandat, descriind o ţară în pace, prosperă şi respectată pe scena internaţională în faţa unei audienţe formate din activişti loiali, adunaţi în marea sală de recepţie din luxoasa sa reşedinţă.

Partidul Republican se află la un mandat distanţă de obţinerea majorităţii în Camera Reprezentanţilor a SUA în urma alegerilor intermediare, situaţie în care această formaţiune va putea să îngreuneze semnificativ agenda legislativă a preşedintelui democrat Joe Biden, relatează marţi agenţia EFE.

Deşi democraţii şi-au conservat majoritatea în Senat şi reuşiseră să se apropie de republicani pe măsură ce continua numărarea voturilor pentru Camera Reprezentanţilor, republicanii au câştigat totuşi luni mai multe mandate care i-au adus aproape de atingerea majorităţii absolute de 218 mandate.

Conform proiecţiilor, republicanii au acum 217 mandate, faţă de 205 ale democraţilor, şi rămân indecise 13 mandate, pentru patru dintre acestea din urmă republicanii fiind în avantaj.

O victorie republicană în Camera Reprezentanţilor ar însemna, printre altele, că democrata Nancy Pelosi nu va mai conduce această cameră a Congresului, în locul său urmând să vină Kevin McCarthy sau un alt congresman conservator.

Camera Reprezentanţilor are un rol esenţial în activitatea legislativă a SUA, astfel că fără o majoritate democrată acolo preşedintele Joe Biden s-ar putea lovi de dificultăţi în promovarea politicii sale şi va fi nevoit să accepte compromisuri cu republicanii fostului preşedinte Donald Trump.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here