In curand un nou summit

0
4896

In curand, cei doi conducatori ai Coreei de Nord si Donald Trump se vor reintalni, cat mai curand posibil, daca este sa dam crezare zvonurilor din ultima perioada.

SUA si Coreea de Nord s-au pus de acord pentru organizarea unui al doilea  summit  cat mai curand cu putinta. Anuntul a fost facut duminica de catre ambasadorul Coreii de Sud la Seoul. Secretarul de Stat american Mike Pompeo a participat la aceste discutii « productive » cu privire la denuclearizare alaturi de Kim-Jong-un la Pyogang.

Seful diplomatiei americane l-a intalnit pe conducatorul nord-coreean duminica, in cadrul unei intalniri de aproximativ doua ore, inainte de a porni spre Seoul in cadrul unui turneu asiatic care l-a condus deja spre Japonia iar de acolo, spre China.

Oficialii au declarat faptul ca au avansat cu privire la acordurile trecute, in timpul summit-ului de la Singapore. De cealalta parte, Kim a salutat ceea ce a numit « o intalnire productiva », o zi foarte frumoasa si eficienta care promite un viitor frumos pentru ambele tari.

Liderul nord-coreean a invitat in egala masura un grup de inspectori sa viziteze un loc in care se testeaza reactoarele nucleare. Donald Trump s-a aratat extrem de nerabdator sa se intalneasca cu Kim.conform agentiei de presa oficiale nord-coreene KCNA, in timpul intalnirii cu Mike Pompeo, Kim Jong si-a aratat gratitudinea fata de presedintele Trump pentru eforturile sale sincere vis-a-vis de acordul de la Singapore. Kim-Jong a apreciat in egala masura dezvoltarea pozitiva a situatiei in peninsula coreeana si a explicat detaliile acestei propuneri pentru a rezolva problema denuclearizarii. Cat despre liderul american, acesta s-a aratat nerabdaor sa il revada pe Kim, semnaland acest lucru pe contul sau de Twitter.

Aceasta este vizita cu numarul patru a lui Mike Pompeo in timp ce un acord istoric intre SUA si Coreea de Nord incepe sa prinda contur.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here