Șefa ICR Londra se mută într-un apartament gratuit

0
3315

Decizia cu privire la alegerea unui spaţiu cu scop de reşedinţă a directorilor ICR nu implică în nicio etapă conducerea Ministerului Afacerilor Externe, a transmis, joi, MAE.

Precizarea vine în contextul în care ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a dispus verificarea de urgenţă a condiţiilor în care a fost încheiat de către Institutul Cultural Român de la Londra contractul de închiriere a reşedinţei pentru directorul acestuia.

„Evaluarea şi identificarea acestor spaţii aparţine unor comisii desemnate la nivelul fiecărui institut cultural românesc din străinătate de către directorii institutelor, verificarea îndeplinirii procedurii legale revenind structurilor de specialitate din MAE”, detaliază ministerul.

Potrivit sursei citate, ministrul Aurescu a dispus rezilierea în perioada imediat următoare a contractului de închiriere în cauză, urmând ca reşedinţa directorului ICR Londra să fie stabilită în sediul institutului, de la adresa 1st Belgrave Square. Şeful diplomaţiei române a dispus şi verificarea situaţiei tuturor contractelor similare, precum şi demersuri de revizuire/modernizare a procedurilor utilizate pentru încheierea acestui tip de contract.

„Având în vedere că, potrivit informărilor trimise de ICR Londra, la momentul preluării postului de către directorul ICR Londra nu au fost identificate spaţii disponibile în incinta imobilului de la adresa 1st Belgrave Square care să poată fi utilizate ca spaţiu de locuit cu statut de reşedinţă a şefului institutului, ICR Londra a procedat la prospectarea pieţei şi identificarea unui spaţiu care să corespundă criteriilor”, se arată în precizarea MAE.

Potrivit ministerului, „aprecierea cu privire la oportunitatea, dimensiunea şi decenţa spaţiului ales ca reşedinţă aparţine în exclusivitate directorului ICR Londra, acesta exercitând calitatea de ordonator principal de credite pentru activităţile şi funcţionarea institutului”.

Reprezentanţii MAE amintesc că la nivelul ministerului sunt efectuate demersuri de operaţionalizare a noului Consulat General de la Londra vizând oferirea tuturor serviciilor consulare într-un singur spaţiu adecvat pentru desfăşurarea activităţii.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here