Starbcks a anuntat ca va renunta la folosirea paielor din plastic

0
2907

Tuburile din plastic vor fi inlocuite cu capace din polipropilena, reciclabile, fara pai, care vor fi folosite pentru cafea, ceai si espresso. Acest capac este momentan disponibil in peste 8000 de magazine din America.

Starbucks se angajeaza la randul sau in lupta impotriva poluarii cu plastic. A anuntat recent ca urmeaza sa renunte la nivel global la paiele de unica folosinta pana in anul 2020. Se alatura astfel unei miscari mondiale infloritoare care lupta impotriva folosirii articolelor de unica folosinta din plastic. Starbucks a confirmat aceasta decizie pe Twitter, dupa mai multe luni de teste efectuate, in Marea Britanie in special.

Acest model de recipient fara pai a fost deja folosit pentru consumarea baturilor reci in SUA si Canada. Paiele, chiar daca sunt din plastic, deci, teoretic reciclabile, sunt in general mult prea mici pentru a putea fi triate si reciclate in masinariile uzinelor de reciclare. In schimb, noile capace sunt suficient de mari pentru a putea fi reciclate.

Un milion de paie economisite pe an. Starbucks a decis in cele din urma sa traga o linie rosie si sa creeze un tipar care ar putea fi urmat si de alte marci mari. Bauturile reci (cafea, ceai cu gheata) vor fi automat propuse cu noul recipient cu capac, fara pai, exceptie facand cafeaua cu gheata si cu lapte, frappucino care va beneficia de un pai din hartie sau din plastic biodegradabil fabricat din amidon sau alte materiale durabile.

Cu toate acestea, Starbucks a decis ca, clientii vor avea posibilitatea sa ceara un pai daca isi doresc acest lucru. Insa, neoferind un pai  in mod automat, doar la cerere, compania etimeaza economii de un milion de paie pe an. In plus, si McDonald a inceput deja sa testeze paiele biodegradabile.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here