Statuia lui Putin, făcută dispărută

0
3519

Muzeul Grevin din Paris a anunţat marţi că a renunţat la statuia din ceară a preşedintelui rus Vladimir Putin în semn de protest faţă de invadarea Ucrainei şi după ce lucrarea a fost avariată de un grup de vizitatori pe durata weekendului trecut, informează Reuters.

Statuia, care a fost creată în anul 2020, a fost transportată într-un depozit până la noi dispoziţii, iar reprezentanţii muzeului parizian analizează posibilitatea de a o înlocui cu statuia din ceară a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

„Astăzi, nu mai este posibil să expunem un personaj ca el… pentru prima dată în istoria muzeului retragem o statuie din cauza evenimentelor istorice aflate în curs de desfăşurare”, a declarat directorul Muzeului Grevin, Yves Delhommeau, pentru postul radiofonic France Bleu.

Weekendul trecut, statuia a fost atacată de mai mulţi vizitatori şi pare în prezent desfigurată, a precizat directorul muzeului parizian.

„Ţinând cont de ceea ce s-a întâmplat, noi şi angajaţii noştri nu dorim să fim nevoiţi să refacem în fiecare zi coafura şi aspectul general al statuii”, a adăugat Yves Delhommeau.

Un purtător de cuvânt al Muzeului Grevin a spus că deocamdată nu sunt cunoscute circumstanţele în care statuia lui Putin ar putea fi reintrodusă în circuitul expoziţional.

Întrebat despre opţiunile avute în vedere pentru a înlocui statuia lui Putin, expusă între statuia preşedintelui american Joe Biden şi cea a preşedintelui chinez Xi Jinping, Yves Delhommeau a spus că acel loc gol ar putea fi ocupat de o statuie din ceară a lui Volodimir Zelenski.

„Poate statuia preşedintelui Zelenski ar putea să-i ia locul… el a devenit un erou pentru faptul că a rezistat şi nu a fugit din ţara lui. Ar putea foarte bine să aibă un loc în rândul marilor bărbaţi din istorie şi din zilele noastre”, a precizat directorul francez.

În 2014, după anexarea Peninsulei Crimeea de către Rusia, o femeie care a protestat topless în Muzeul Grevin, având scris pe sâni, cu vopsea, mesajul „Kill Putin” („Omorâţi-l pe Putin”), a înjunghiat statuia din ceară a preşedintelui rus şi i-a zdrobit craniul.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here