A avea un al doilea copil este o idee buna conform stiintei

0
7650

Un studiu efectuat in Statele Unite ale Americii scoate in evidenta numeroasele avantaje oferite de venirea pe lume al celui de-al doilea copil. Avantaje care se refera in egala masura si la fratele/sora mai mare. Explicatii in cele ce urmeaza.

Da, a avea al doilea copil este o excelenta idee si insasi stiinta confirma acest lucru. Un al doilea copil vine cu beneficii atat pentru parinti dar si pentru fratii/surorile mai mari. Iata cateva explicatii in cele ce urmeaza.

O mai buna conditie fizica pentru fratii/surorile mai mari
Pentru fratii/surorile mai mari, a avea un bebelus in familie ar fi vectorul unei conditii fizice optime. Un studiu efectuat de catre Universitatea din Michigan – realizat pe parcursul a sase ani si la care au participat un numar de 697 de copii – a demonstrat faptul ca cei care au o sora mai mare sau un frate mai mic, ar avea un indice al masei corporale mai aproape de medie, spre deosebire de copiii unici care arata semne de obezitate. Julie Lumeng, cercetatoarea care se afla la baza acestui studiu, nu afirma faptul ca exista o legatura stransa intre o greutate ridicata (obezitate) si faptul de a fi copil unic insa evoca totusi unele ipoteze care ar putea explica acest fenomen: este posibil ca un copil care devine frate sau sora mai mare sa fie mai activ, spre exemplu sa se joace sau sa alerge impreuna cu copilul mai mic al familiei. In plus, familiile au tendinta sa mearga mai des in parc atunci cand vine pe lume un al doilea copil si fratele sau sora mai mare prefera sa se joace cu sora/fratele decat sa ramana intr-o stare de sedentaritate.

Evident, nu sunt singurele criterii pentru a explica aceasta diferenta dintre conditia fizica a copiilor unici si a celor care au minim un frate sau o sora dar este o ipozteza de luat in considerare.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here