Copilul de 4 ani a murit din cauza anesteziei

0
3417

Conform primelor concluzii ale autopsiei efectuate de catre medicii legisti, copilul in varsta de patru ani a murit din cauza anesteziei. Aceleasi surse au precizat faptul ca baiatul nu prezenta probleme de sanatate.

Potrivit raportului efectuat de catre medicii legisti, substantele care au fost folosite in cadrul clinicii private din Pitesti, i-ar fi provocat baiatului de doar patru ani un stop cardio-respirator. Vineri dimineata a fost efectuata autopsia baiatului. Medicii au indicat drept cauza mortii stop cardiorespirator resuscitat si insuficienta de organe. Stopul cardio-respirator a survenit din cauza anesteziei.

Urmeaza sa mai fie efectuate analize toxicologice pentru a se stabili daca s-a folosit cantitatea corecta pentru aceste substante.

Copilul de patru ani a fost sedat cu un cocktail de medicamente. Copilul era deja in stare grava cand a ajuns la spital in urma unei anestezii generale in cabinetul stomatologic din Pitesti. Organele sale au cedat ulterior unul dupa altul, micutul murind miercuri la spitalul Grigore Alexandrescu din Bucueresti. Acesta a fost sedat cu propofol, substanta care i-a provocat decesul lui Michael Jackson. Dosarul copilului a fost preluat de catre procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Pitesti, cercetarile in acest caz se efectueaza acum pentru ucidere din culpa. Nu a fost pus nimeni sub acuzare pentru moment, ancheta efectuandu-se pentru fapta. DSP Arges a dispus in paralel inchiderea clinicii. Medicul care a efectuat anestezia sustine ca are o experienta si ca a sedat in acest mod numai putin de 400 de copii.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here