Cum arată covorul perfect și cât de ușor este de curățat?

0
1224
Fullonline - Cum arata covorul perfect si cat de usor este de curatat

Ți-ai renovat de curând locuința, pentru că simțeai nevoia de ceva nou, de o schimbare! Și ești mai mult decât mulțumită de ceea ce ai reușit, o îmbinare perfectă între piesele de mobilier și finisaje, dar simți că ești în impas: cum trebuie să fie ales covorul pentru living astfel încât să nu se strice această simbioză? Aici intervenim noi, cu unele recomandări pentru tine, și pe care te invităm să le descoperi în rândurile următoare.

Dimensiunile covorului

Pe internet, sau în magazine, găsești numeroase covoare sufragerie, de diferite dimensiuni. Tu știi cel mai bine cât de mare este livingul tău și astfel să te orientezi către dimensiunile covorului. Un living generos are nevoie de covoare mari, posibil de 2×3 sau 3×4 metri, în timp ce restul dimensiunilor merg mai bine către camerele de dimensiuni mai mici. Cât despre formă, aici poți alege după cum îți place, și mai ales, dacă se potrivește sau nu stilului în care ai amenajat camera. Majoritatea oamenilor prefera covoarele dreptunghiulare, dar asta nu este o regulă care trebuie obligatoriu respectată.

Culoarea covorului

Din nou, o decizie destul de dificilă, nu-i așa? Nu, doar în aparență, pentru că este simplu să alegi un astfel de elemente de decor. Pentru a reusit un aspect corect, covorul trebuie să se asorteze cu tapițeria canapelei, a pernuțelor decorative și cu draperiile – acolo unde acestea există.

Nuantele neutre pot contribui decisiv la definitivarea unui decor elegant, care sa nu influenteze starea de spirit a celor care petrec mai mult timp in incaperea respectiva.

Exista si unele tendinte orientate catre covoarele viu colorate, dar cele mai inspirate nuante pot fi cele care imita iarba, cum ar fi cele de verde crud.

Stilul de amenajare al camerei

Evident, în alegerea covorului perfect pentru livingul tău nu trebuie să uiți și te stilul în care ai ales să amenajezi camera. Stilul clasic se potrivește de minune cu niște covoare care au nuanțe predominante de maro, roșu/bordo, gri, verde, cu imprimeuri. Dacă ești familiarizat cu covoarele turcești, atunci știi exact despre ce este vorba.

Livingul tău este unul amenajat în stil modern? Atunci alege acele covoare cu textură reliefată, cu un imprimeu abstract, iar la capitolul culoare, alege ceea ce îți place și te definește. Stilul rustic, sau cel eco se împacă foarte bine cu covoarele cu imprimeuri entice sau tradiționale, iar tonurile care amintesc de natură, precum bej, verde sau maro, sunt de preferat în acest caz.

Cum păstrezi covorul ca nou, mai mult timp

Există mai multe metode prin care poți să ai grijă așa cum trebuie de covorul tău, mărindu-i durata de viață. Chiar dacă te gândești că este vorba despre living, care este o încăpere destul de tranzitată, asta nu înseamnă că trebuie să-ți schimbi covorul în fiecare an, ci doar să ai grijă la unele aspecte.

Aspirare regulată

Prima, dar și cea mai simplă regulă referitoare la operațiunile de întreținere a covoarelor are ca obiect aspirarea lor regulată, pentru a împiedica pătrunderea impurităților prea adânc în covor, astfel încât să se ajungă la deteriorarea firelor si la imbacsirea structurii de baza. O dată sau de două ori pe săptămână este de ajuns sa aspiri, dar nu uita sa folosesti din plin peria aspiratorului.

Curățare profundă

Evident, știi și tu că mici incidente casnice se pot întâmpla oricând, mai ales atunci când în locuință sunt și copii mici. Prin urmare, este important să intervii la timp și să cureți rapid pata. Dar nu uita că măcar de două ori pe an trebuie să îi oferi covorului o curățare în profunzime, care elimină urmele de murdărie care au pătruns în straturile cele mai adânci ale acestuia. Apelează la o firmă specializată, care se va ocupa de această sarcină în mod profesionist, sau daca ai posiblitatea, scoate-l la aer, scutura-l si curata-l bine!

Evită expunerea direct la soare

Da, iubim lumina naturală, iar livingul tău poate fi unul unde aceasta se regăsește din plin. Dar, pe cât posibil, evită ca razele puternice ale soarelui să bată direct pe covor, pentru că în timp, acesta se va decolora, iar prospețimea culorilor va avea mult de suferit. Din acest motiv, covorul tău va avea un aspect neîngrijit și va strica armonia livingului. Ca să nu mai amintim că vei fi nevoit să cumperi destul de frecvent un astfel de element de decor, ceea ce chiar nu îți dorești.

Folosește produse bune de curățare

Pentru a curăța covorul în profunzile, poți să folosești produsele de curățare care se găsesc pe rafturile magazinelor. pH-ul acestora trebuie să fie unul neutru, de 7, dar întotdeauna testează pe un colț al covorului dacă nu este prea puternică pentru acesta. Sau, dacă vrei, poți încerca să cureți covorul cu metode naturale, care nu atacă fibrele acestuia.

Un covor de bună calitate este o investiție, așa că ai grijă cum îl alegi încât să se potrivească bine cu stilul încăperii, cu piesele de mobilier, dar nu uita nici cât de important este să îl cureți așa cum se cuvine. Sperăm că micile noastre recomandări îți vor fi de folos!

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here