Statele Unite ale Americii: familia lui George Floyd cere reforme in politie

0
3009

In vizita la Casa Alba, familia lui George Floyd, care a avut o intalnire cu presedintele Joe Biden, a cerut Congresului american o lege pentru a reforma politia.

La un an dupa moartea lui George Floyd, familia sa a facut apel la Congresul american pentru a “proteja persoanele de culoare”, votand o lege a reformei politiei, marti, 25 mai in urma unei intalniri simbolice cu presedintele Joe Biden la Casa Alba. Brandon Williams, nepotul lui George Floyd a dat asigurari ca presedintele american isi doreste ca legea sa fie lege pentru toata lumea si sa se faca dreptate in acest caz. In plus, presedintele a mai precizat ca vrea ca legea sa pastreze intacta “mostenirea” lui George. Insa, pentru moment, textul sustinut de presedinte, deja votat de camera deputatilor, este blocat in Senat.

Joe Biden s-a declarat “optimist” cu privire la posibilitatea de a ajunge in viitorul apropiat la un acord cu Senatul in legatura cu acest text de lege. Textul votat in luna mai de camera deputatilor prevede ca eventualii infractori de culoare sa nu mai fie stransi de gat si vizeaza sa limiteze imunitatea de care profita politistii americani. Aceasta modificare reprezinta punctul dur al negocierilor incepute in urma cu ceva vreme.

Pentru a conchide aceasta vizita istorica, familia lui George Floyd a inceput sa ii scandeze acestuia din urma numele, devenit un simbol al persoanelor care au cazut victime politistilor in Statele Unite ale Americii in ultima vreme, mai ales de la moartea sa, survenita pe data de 25 mai 2020, la Minneapolis. Agonia sa, filmata in direct, a provocat o mobilizare inedita. Chair daca George Floyd a implorat sa fie lasat in pace deoarece nu mai putea respira, Derek Chauvin, polististul care s-a apasat cu genunchii pe gatul sau timp de 10 minute, a fost gasit vinovat de crima. Condamnarea sa definitiva va fi pronuntata pe data de 25 iunie.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here