Unde sa cauti informatii despre un azil de lux? Noi te ajutam

0
3825

Pentru a incepe cautarea unui azil de lux, este indicat sa ceri consiliere de la serviciile sociale din zona ta si, daca este posibil, sa ceri o lista cu resedintele cu locuri amenajate in zona pe care o cauti. Este interesant sa se concentreze cautarea, intrucat este normal ca centrele cu locuri concertate sa aiba o acreditare specifica, care este o garantie a calitatii, pe langa respectarea reglementarilor in vigoare.

De asemenea, este util sa intrebi in mediul tau social si familial daca exista cineva care cunoaste sectorul. Nu este recomandabil sa incepeti cautarea rezidentei exclusiv prin Internet. Acest mediu poate fi util pentru a cumpara anumite produse sau servicii, dar nu pentru a obtine sfaturi cu privire la resedinta care ofera cea mai buna calitate a serviciului sau cel mai bun raport calitate-pret, deoarece exista multe portaluri pe internet pentru a cauta locuinte.

Ce documente ar trebui sa aiba un azil de lux?

Documentele care dovedesc ca un azil de lux dispune de toate avizele si licentele pertinente trebuie sa fie afisate la avizierul Centrului. Aceasta constituie garantia ca dispune de masurile de siguranta, igiena si calitate stabilite prin reglementari. Daca aceste documente nu sunt vizibile, conducerea centrului trebuie sa fie solicitata sa le arate. Acestea sunt autorizatiile administrative pe care trebuie sa le aiba un centru rezidential pentru batrani:

Licenta de activitate si deschidere acordata de Consiliul Local corespunzator. Acest document atesta, printre altele, ca centrul respecta masurile de siguranta in caz de incendiu, inundatie. Autorizatia de functionare si includerea in Registrul Centrelor si Serviciilor Sociale al Guvernului Comunitatii. Autorizatie sanitara pentru un serviciu de preparare a alimentelor si sali de mese colective, conform cerintelor oricarui restaurant public.

 

Ce informatii trebuie sa cunosc eu inainte sa semnez un contract cu un centru ?

Este de competenta Comunitatilor Autonome si a serviciilor de inspectie ale acestora sa verifice daca centrele indeplinesc conditiile materiale si functionale si in special daca dispun de personalul necesar desfasurarii activitatii. Autorizatie de la Departamentul de Sanatate al CCAA care acrediteaza ca centrul indeplineste standardele cerute pentru furnizarea de servicii medicale, de asistenta medicala, fizioterapie, terapie ocupationala etc.

Trebuie luat in calcul daca pretul include toate serviciile oferite de resedinta. Acesta este ceea ce se numeste „pret inchis”. Exista multe Centre care dau un pret lunar fix la care apoi adauga sume diferite in functie de serviciile primite, precum frizerie, podologie si altele. Cu aceasta, nu se poate cunoaste pretul care va fi platit in cele din urma, lasand astfel loc abuzurilor din partea Centrului si nesigurantei din partea utilizatorului.

 Continutul contractului este fundamental pentru mine?

Este esential sa solicitati un contract scris si sa il cititi cu atentie inainte de a-l semna si de a decide sa intrati in resedinta. Modelul de contract trebuie sa fie aprobat de organul competent al Guvernului Autonom anterior Autorizatiei de Deschidere a Centrului. Contractul trebuie sa fie condus de Centru si de utilizator iar in cazul in care utilizatorul manifesta incapacitatea de a decide, incadreaza contractul cu semnatura membrului de familie responsabil care declara, daca nu exista incapacitate judiciara.

Posibilitatea de a mentine contactul cu familia prin vizite, apeluri telefonice (internet, deja in unele cazuri) sau iesiri, este unul dintre cele mai importante lucruri pentru calitatea vietii persoanelor care locuiescin azile de batrani preturi bune. De aceea, este foarte interesant de stiut daca aceste contacte sunt promovate si facilitate in resedinta sau daca exista limitari dincolo de cele care sunt evidente. Batranetifericite.ro iti doreste sa te bucuri in liniste si lux de zilele tale de batranete.

 

Date de contact:

Tel/Fax: 0722624264

Email: batranestifericite.ro

 

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here