Vaccineaza-ti animalul de companie pentru a-l proteja de bolile grave

0
2142

Atunci cand iti doresti un animal de companie, trebuie sa-ti asumi in totalitate aceasta responsabilitate, pentru ca va avea nevoi specifice. Spre exemplu, toate animalele au nevoie de deparazitari interne si externe, dar si de vaccinare, vezi mai multe si pe OraDeStiri.

Este esentiala administrarea unui vaccin veterinar, in functie de fiecare specie in parte, cat si de varsta. Patologiile difera chiar si intre pisici si caini, din acest motiv au fost create vaccinuri speciale pentru fiecare, insa o parte dintre acestea pot fi administrare la ambele specii.

Arata-ti grija fata de animalul tau

Din pacate, ca si in cazul nostru, si animalele pot dezvolta boli foarte grave si este stiut faptul ca este mult mai usor sa prevenim o patologie, decat sa o tratam in cele din urma si pana la urma, costurile unui vaccin veterinar sunt mult mai mici decat cele ale unui tratament.

De asemenea, medicul veterinar va concepe o schema ce va curprinde toate vaccinurile obligatorii si in functie de recomandarile pe care ti le poate oferi, vei putea opta si pentru o serie de vaccinuri suplimentare.

Toate persoanele care detin animale, indiferent ca este vorba de animale de ferma sau cele de companie, precum si animalele salbatice aflate in incinta unei gradini zoologice, sunt obligate prin lege sa apeleze la vaccinarea profilactica antirabica.

In cazul cateilor, vaccinarea se va incepe in jurul varstei de 6 saptamani si se va administra un vaccin veterinar monovalent. La varsta de 8 saptamani, atat puii de pisica, cat si catelusii vor primi vaccinul polivalent, cu un rapel la varsta de 12 saptamani in cazul catelusilor.

Puii de pisica aflati la varsta de 12 saptamani vor primi vaccinul antirabic, pe cand catelusii il vor primi abia la 6 luni. In cazul animalelor adulte, schema de vaccinare se va repeta anual.

Afla mai multe si despre vaccinurile aviare

Si pasarile din sistemul industrial au nevoie de imunitate, deoarece si acestea pot dezvolta bolile specifice, cum sunt spre exemplu gripa aviara, trichomonoza, holera aviara, dar si altele.

Gainile pot dezvolta o boala ce poarta denumirea de difterovariola, asa ca a fost creat un vaccin veterinar special. In termen de 14 zile de la vaccinare, gainile vor fi imunizate, protectie ce are o durata de aproximativ 1 an, dupa acest timp se impune necesitatea unui rapel.

Se administreaza o doza standard, indiferent de greutatea gainii, iar ca si reactii adverse pot aparea doar cateva reactii locale, dar care vor disparea in cateva zile. In ceea ce priveste depozitarea acestuia, trebuie respectata cu strictete temperatura ce se situeaza intre 2 si 8 grade Celsius.

Pentru ca mai exista si alte boli, au fost create si alte vaccinuri, iar eficienta lor a fost dovedita de-a lungul timpului.

Fii responsabil!

Alege sa colaborezi cu cei mai buni din domeniul veterinar

Compania “Veteco” exista pe piata din Romania de peste 20 de ani, astfel ca experienta ajuta echipa de specialisti sa gestioneze cat mai bine relatia cu clientii. De altfel, pentru a veni in ajutorul tuturor clientilor, exista doua mari depozite ce se afla atat in Bucuresti, cat si in Cluj.
Echipa de specialisti de la veteco.com, iti stau la dispozitie cu toate informatiile de care tu ai nevoie si poti apela la numerele de telefon afisate pe site.

Informeaza-te si despre evenimentele medicale organizate de companie!

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here