Aflat in vizita in SUA, Marcel Ciolacu a ridicat problema desfiintarii vizelor pentru romani

0
3468

Consolidarea Parteneriatului Strategic intre Romania si Statele Unite ale Americii, cu accent asupra domeniilor economic, energie si aparare, si includerea tarii noastre in Programul Visa Waiver (scutirea de vize de intrare in SUA) au fost principalele subiecte discutate in cadrul intalnirilor prim-ministrului Marcel Ciolacu cu membri ai Congresului American.

Premierul Marcel Ciolacu a purtat discutii cu reprezentantii Congresului american Ben Cardin si James Risch – co-presedinti ai Comitetului pentru relatii externe din Senatul SUA, Michael McCaul si Gregory Meeks – co-presedinti ai Comitetului pentru Afaceri externe din Camera Reprezentantilor, Thomas Kean si William Keating – co-presedinti ai Subcomitetului pentru Europa, Jeanne Shaheen – initiatoarea Legii privind securitatea Marii Negre si o mare sustinatoare a Romaniei.

Seful Executivului de la Bucuresti a multumit oficialilor americani pentru contributia la consolidarea Parteneriatului Strategic cu Romania si pentru sprijinul pe care Congresul SUA il acorda securitatii pe Flancul Estic al NATO, in special Romaniei si a apreciat, in acest context, vizitele oficialilor americani in Romania si in regiunea Marii Negre.

”SUA pot conta pe deplin pe Romania. Suntem cel mai constant, activ si apropiat aliat si partener strategic al Statelor Unite in regiunea Marii Negre. Romania va continua sa ramana o sursa de stabilitate in regiunea Marii Negre si sa contribuie in coalitia condusa de SUA pentru apararea ordinii internationale bazata pe reguli” a fost mesajul transmis de premierul Marcel Ciolacu partenerilor de dialog.

Totodata, prim-ministrul Ciolacu a subliniat ca Parteneriatul Romania-SUA este mai puternic ca niciodata si a amintit beneficiile pe care acesta le aduce atat cetatenilor romani, cat si celor americani, in domeniile securitatii, energiei si economiei.

Vezi si:  Horoscop 5 ianuarie 2018. O zodie se simte prinsă într-o colivie

Un punct de interes in cadrul discutiilor l-a constituit  includerea Romaniei in Programul Visa Waiver, obiectiv major pentru tara noastra.

Premierul Marcel Ciolacu a precizat ca Romania conteaza pe sprijinul Congresului in acest sens. ”Introducerea proiectului de lege privind eligibilitatea Romaniei pentru a participa la Programul Visa Waiver a constituit pentru noi un semnal pozitiv si un indemn sa acceleram pregatirile pentru aderare. Dorim inregistrarea de progrese substantiale in acest dosar, astfel incat anul viitor sa indeplinim conditiile pentru includerea in Programul Visa Waiver”  a afirmat prim-ministrul.

MM

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here