Alimentele crescute in laborator ii sperie pe oameni

0
3672

Un recent studiu american atrage atentia ca in 2024 oamenii vor respinge si mai mult decat pana acum asa-zisa mancare alternativa, adica lactatele si carnea crescute in laborator.

Studiul a fost comandat de Natural Grocers – lant de magazine care nu vinde produse modificate genetic. Expertii afirma ca tot mai multi clienti vor refuza produsele de biologie sintetica, din proteine care nu sunt de origine animala. Consumatorii se vor concentra pe produse agricole obtinute in mod sustenabil: carne, lactate, oua, fructe de mare.

Expertii atrag atentia ca in privinta proteinelor vegetale, obtinute in laborator, exista multe necunoscute privind efectul acestora asupra sanatatii omului. In locul acestor aventuri de laborator, spun autorii studiului, omenirea ar trebuie sa se concentreze pe agricultura regenerativa, prin care animalele sa fie din nou lasate pe pamant si nu crescute in diverse camere si custi.

“Pur si simplu, oamenii se sperie tare de alimentele obtinute in laborator, multe sintetice, multe crescute din celule vegetale sau din celule luate de la animale” – a declarat coordonatorul studiului.  In Statele Unite si in Europa occidentala, mai multe asociatii pentru protectia consumatorului fac presiuni asupra autoritatillor sa reglementeze mai bine acest sector, de  exemplu etichetarea corespunzatoare a acestor produse (laptele obtinut in laborator nu ar trebui sa aiba tot eticheta simpla de “lapte”, asa cum e cel de origine animala.

MM

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here