Amenda pentru vanzarea, in conditii necorespunzatoare, a unei carti despre homosexualitate

0
3468

Ungaria a amendat unul dintre cele mai mari lanturi de librarii, pentru ca a vandut cartile din seria Heartstopper, despre comunitatea LGBT, neambalate corespunzator.

Amenda se ridica la 36.041 dolari. Lantul de librarii amendat se numeste Lira Kereskedelmi Kft si este printre cele mai mari din tara. O lege din 2021 cere ca vanzarea cartilor cu continut referitor la homosexualitate sa se faca in anumite conditii. Mai exact, cartile sa fie invelite in folie de plastic, opaca, astfel incat sa nu poata fi rasfoite, iar minorii sa fie protejati. Respectiva lege interzice diseminarea in randul minorilor a continutului referitor la homosexualitate.

Guvernul condus de Viktor Orban duce o politica puternic pro-crestina, care l-a adus de multe ori in situatii de conflict cu mai marii de la Bruxelles.  Legea din 2021 care interzice afisarea si promovarea homosexualitatii in randul minorilor a fost criticata de Comisia Europeana si de comunitatea LGBT din Ungaria si din alte tari ale Uniunii Europene.

O agentie guvernamentala ungara a amendat lantul de librarii  Lira Kereskedelmi Kft  cu 12 milioane  de forinti, adica peste 36.000 de dolari.

Seria „Heartstopper” a fost scrisa de britanica Alice Oseman. Volumele au pe coperta desene cu baieti care se tin de mana sau de gat.

“Cartile respective descriu homosexualitatea si, cu toate acestea, au fost expuse in sectiunea destinata minorilor” – a precizat guvernul de la Budapesta.

Netflix, care a adaptat „Heartstopper”  pentru difuzare TV, descrie seria ca fiind o poveste romantica, despre maturizare, cu accente dramatice si de comedie.

MM

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here