Animalele de companie, tot mai afectate de schimbarile climatice

0
51

Din cauza iernilor cu temperaturi blande, pe fondul schimbarilor climatice, paraziţii externi se inmultesc tot timpul anului.

Iar cainii si pisicile sunt in pericol – avertizeaza, intr-un interviu pentru France Presse, Eric Guaguere, un celebru medic veterinar, membru al Asociaţiei Franceze a Veterinarilor pentru Animale de Companie – AFVAC.

Acarienii si insectele devin prezente tot timpul anului, nu doar in lunile calduroase, avertizeaza Eric Guaguere, mai ales ca vremea e tot mai umeda. “Temperaturi de 18 grade, împreună cu o umiditate medie, fac ca puricii sunt prezenti tot anul, iar daca vorbim de capuse, situatia e cam la fel” – spune celebrul veterinar.

De altfel, vizitele stapanilor de caini si pisici la cabinetele veterinare s-au inmultit chiar si in toiul iernii. Inainte acestea erau mai numeroase cand incepea caldura, primavara. Parazitii pot fi deosebit de nocivi pentru animalele noastre de casa. Pot transmite bacterii sau paraziti si pot provoca boli grave, cum e cazul muscaturilor de capuse. Proprietarii de animale sunt sfatuiti sa fie foarte atenti, sa controleze cu atentie blana si parul necuvantatoarelor si sa le administreze regulat tratamentul antiparazitar pe tot parcursul anului.

MM

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here