„Citim zi de zi” – motto-ul Zilei Nationale a Lecturii

0
3774

In contextul Zilei Nationale a Lecturii, ministrul Educatiei, Ligia Deca, invita cadrele didactice sa organizeze activitati de promovare a lecturii in randul anteprescolarilor, prescolarilor si elevilor pe toata durata lunii februarie.

„Ziua Nationala a Lecturii ne ofera contextul sa promovam importanta lecturii si sa propunem rutine de lectura (#citimZideZi). Elevii au nevoie sa devina cititori competenti pentru a face fata cu succes provocarilor societatii actuale. Noi avem responsabilitatea sa-i atragem si sa ii sustinem in drumul lor spre descoperirea cartilor. Fiti alaturi de noi, impreuna putem creste viitoarele generatii de cititori!”, a transmis ministrul Ligia Deca.

In acest sens, pe parcursul lunii februarie, pot fi initiate una sau mai multe activitati precum:

– cluburi de lectura organizate pentru elevi si impreuna cu acestia;

– intalniri cu scriitori, traducatori si ilustratori;

– ateliere de scriere creativa si/sau ilustrare de carte;

– vizite si/sau activitati organizate la biblioteca sau librarie, inclusiv prezentari ale serviciilor oferite de bibliotecile locale, judetene si/sau metropolitane;

– expozitii cu desene reprezentand personajele preferate dintr-o carte;

– discutii despre drepturile de autor si scrierea creativa originala ;

– expozitii de carte organizate cu sprijinul editurilor si librariilor.

Pentru derularea acestor activitati pe parcursul lunii februarie, dar si pe termen lung, in mod constant, ministrul Educatiei incurajeaza o abordare integrata prin colaborarea cu Palatele copiiilor, bibliotecile locale sau judetene, organizatiile neguvernamentale, asociatiile de parinti, consiliile judetene/al Municipiului Bucuresti, consiliile elevilor, companii si/sau orice alte entitati interesate de promovarea lecturii.

„Va invit sa impartasiti cu noi, pe retele de socializare, activitatile organizate de dumneavoastra si va multumesc pentru implicare. Mottoul nostru comun este: Citim zi de zi (#citimZideZi)”, a mai declarat ministrul Ligia Deca.

Vezi si:  Primul Meu Vlog | David Maruta

MM

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here