Daniel Funeriu arunca in aer acordul Schengen aerian

0
3723

Fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, critica in termeni deosebit de duri faptul ca guvernul a acceptat intrarea partiala in spatiul de libera circulatie, si anume doar cu frontierele aeriene si maritime.

Intr-o postare pe Facebook, distribuita masiv de utilizatori, Funeriu numeste acordul semnat de Romania drept „cel mai tembel act”.

„Acordul” semnat de România pentru stupid-intitulatul air-Schenghen este cel mai tembel act semnat de Romania de cand urmaresc viața publica. Incapabilii de la București au acceptat, prin acest document, raspunderea cvasi-totala a țarii noastre pentru problemele legate de migrație din Austria. Tărâțele sunt prea de calitate pentru a afirma că creierii conducătorilor noștri sunt plini de tărâțe:

„Commitment to discuss in 2024 a date for a possible lifting of the checks at land borders also depending on the successful implementation of all complementary measures and commitments (points 1 to 5) leading to a significant improvement of the migratory situation in Austria.”

Altfel spus: „discutăm mai departe cu voi dacă se rezolvă cu migrația în Austria”, deci, implicit: „bă fraierilor de români, voi sunteți de vină că e nașpa la noi cu migranții”. Felicitări Austria, ați reușit să vă bateți joc de papagalii de conducători români. Care se mai și laudă cu faptul că au fost luați de papagali.

Sincer, îmi e greață de acești trădători ai intereselor românilor. E nevoie de o schimbare radicală a clasei politice, altminteri nu mai avem decât soluții pe cont propriu.

încă nu îmi vine să cred că cineva, care reprezintă România, a îndrăznit să comită un asemenea act nesăbuit și să semneze diktatul Austriei. Practic în acel document se spune că România e responsabilă de criza migrației din Austria, că adio Schenghen până ce nu se rezolvă situația din Austria, că luăm în România toți migranții ajunși în Austria „prin România” (și oare cum se demonstrează asta? Ce facem dacă autoritățile austriece spun unui ilegal: „declară că ai intrat prin România și îți dăm 2000 de euro”?), pe scurt am acceptat în scris și sub semnătură că suntem responsabili de criza migrației din Europa și ne-am lăsat umiliți ca ultimii orbeți. Cancelarul Austriei trebuie felicitat pentru modul în care își slujește țara sa: a reușit ceea ce nici în cele mai îndrăznețe vise nu spera” – atrage atentia fostul ministru al Educatiei.

Vezi si:  Clauza anti-FCSB! CSU Craiova a mărit prețul lui Băluță » Mijlocașul s-ar fi înțeles deja cu o echipă din Serie A

MM

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here