Din 25 august, la Muzeul Copiilor, o noua expozitie interactiva si educativa, Fabrica de Jucarii

0
4386

Muzeul Copiilor, situat in Bd.Decebal 11, se redeschide incepand cu 25 august cu noua expozitie – Fabrica de Jucarii unde copiii vor descoperi informatii interesante despre jucarii – de la istoria lor si materialele  folosite la constructia si asamblarea acestora, pana la procesul de reciclare a jucariilor vechi.

Potrivit Primariei Capitalei, expozitia interactiva ,,Fabrica de Jucarii” va fi un spatiu al creativitatii construit special pentru copiii cu varste cuprinse intre 3 si 12 ani, unde alaturi de intreaga familie pot explora si se pot distra impreuna. Cu cele mai surprinzatoare jocuri, elemente speciale, echipamente interactive si efecte vizuale si auditive spectaculoase, aceasta expozitie va ofera o experienta de neuitat. Expozitia propune mai multe zone tematice captivante:

1.”Din ce sunt confectionate jucariile?” – aici micutii vor afla despre materiile prime utilizate in fabricarea jucariilor, provenienta si prelucrarea acestora.

  1. ”Cum se prelucreaza jucariile?” – vor putea explora utilajele si tehnicile de prelucrare a materiilor prime, cum ar fi lemnul, plasticul, metalul si multe altele.
  2. „Cum se asambleaza jucariile?” – copiii vor invata despre design, inginerie si prototipare, explorand procesul de asamblare a jucariilor.
  3. „Zona de constructii”- copiii vor avea un atelier specializat, unde beneficiind de diversele materiale si cu ajutorul imaginatiei vor putea crea propriile jucarii. Micii constructori vor avea propriul lor atelier, unde vor putea da frau liber imaginatiei si vor putea crea cu ajutorul diverselor materiale de constructie.

5.”Colectare si reciclare jucarii” – vor afla despre importanta colectarii si reciclarii jucariilor, promovand astfel un comportament responsabil fata de mediu.

6.”Fabrica de Jucarii” aduce in prim-plan si o zona a inovatiilor. Copiii vor putea descoperi jucarii interactive si electronice, jocuri video si console de jocuri, tehnologii precum realitatea virtuala si augmentata, roboti si jucarii programabile, imprimare 3D si multe altele. Aceasta sectiune va oferi o perspectiva fascinanta asupra viitorului jucariilor.

„Muzeul Copiilor este un hub interactiv multifunctional de invatare non-formala si experientiala in care copiii pot explora, invata si se pot distra in acelasi timp. De-a lungul anilor, Muzeul Copiilor a devenit o destinatie preferata pentru familii, oferind expozitii interactive si educationale menite sa inspire si sa incurajeze imaginatia si creativitatea copiilor” – precizeaza comunicatul Primariei Bucurestiului.

MM

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here