Geoana se apara de acuzatiile de plagiat

0
255

Dupa acuzatiile de plagiat, lansate de jurnalista de investigatii Emilia Sercan, Mircea Geoana, posibil candidat la presedintia Romaniei, riposteaza.

El a scris pe Facebook si pe alte retele de socializare ca aceste acuzatii, nefondate – spune el – au pornit din teama unora ca va avea succes la prezidentiale. De ce are Geoana impresia ca reprezinta un pericol? In sondaje nu sta grozav, iar aura lui de “om al americanilor” e pe cale de disparitie.

“Din seria caută până găsești și, dacă nu găsești, inventează, mă trezesc astăzi cu o acuzație de plagiat a tezei de doctorat pe care am terminat-o acum 20 de ani. De ce astăzi? Probabil pentru că unii s-au speriat de discuțiile din spațiul public despre o posibilă candidatură a mea. Specialiști în domeniu s-au pronunțat deja public asupra unei teze la care am muncit timp de ani de zile. Când mai multe softuri anti-plagiat spun că NU există similitudini și totuși cineva se trezește să vină cu o acuzație falsă, nu pot decât să mă gândesc la rea-intenție sau rea-credință” – scrie Geoana pe retelele de socializare.

El mai scrie ca de trei luni de zile e victima unei campanii de denigrare TV si a unor fake news. In spatele acestor mesaje se simte prezenta politologului si specialistului in campanii Dumitru Borțun, despre care se spune ca ar avea o colaborare cu Geoana.

Emilia Sercan, cea care a dezvaluit plagiatul in lucrarile de doctorat ale mai multor „grei”, il acuza pe Geoana ca a copiat in lucrarea sa, fara sa atribuie sursa. „A plagiat în teza de doctorat din președinții americani Bill Clinton și George W. Bush și a folosit o tehnică utilizată și de alți politicieni: plagiatul prin traducere.

Cel puțin 78 de pagini din cele 279, cât totalizează lucrarea, au conținut plagiat  preluat fără atribuire: text, grafice și tabele.

Și în anexele lucrării există conținut plagiat: la o verificare aleatorie, am descoperit în Anexa nr. 2 un număr de 9 pagini cu conținut plagiat.

Geoană și-a susținut teza la Academia de Studiii Economice (ASE) după 12 ani de la momentul în care a devenit doctorand, deși studiile durau, potrivit legii, 4 ani.

ASE, care i-a dat titlul de doctor în 2005, deși l-a înmatriculat în 1993, nu a reușit să explice cum a fost posibil ca Mircea Geoană să fie doctorand în toți acești ani și să nu fie exmatriculat” – a scris Emilia Sercan, intr-un articol publicat de PressOne.

Vezi si:  Kiwi ne imbunatateste starea psihica

MM

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here