Ghimbirul: noi studii confirma ca e benefic in combaterea inflamatiei

0
3213

Un nou studiu clinic realizat pe oameni arata ca ghimbirul si suplimentele cu ghimbir ar putea proteja neutrofilele (un tip de celule albe din sange) impotriva proceselor inflamatorii.

Raportul, publicat in Journal of Clinical Investigation, arata ca studiile au fost realizate nu doar pe soareci de laborator, ci si pe oameni. 9 persoane, avand in jur de 27-30 de ani, pacienti cu boli autoimune, dar si oameni sanatosi, au primit suplimente cu ghimbir sau o dieta bogata in ghimbir. Dupa o perioada de timp, testele au indicat o usoara ameliorare a starii lor de sanatate, mai ales in privinta celor cu lupus.

„Plantele naturale cu proprietati antiinflamatorii sunt, potential, resurse prea putin folosite in cercetarile pentru gasirea unor agenti care sa combata deviatiile autoimune. Scopul nostru e de a valida efectul ghimbirului asupra activitatii neutrofilelor, folosind un extract oral de ghimbir asupra pacientilor sanatosi. Aprofundarea acestor studii poate duce la testarea clinica a ghimbirului in cazul pacientilor cu boli autoimune, cum ar fi lupus, artrita reumatoida, vasculita, dar si in cazul COVID-19” – arata raportul publicat de Journal of Clinical Investigation.

Neutrofilele sunt un tip de celule albe din sange si reprezinta o componenta importanta a sistemului imunitar. Acestea ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor. Cand microorganisme, bacterii sau virusuri, intra in organism, neutrofilele sunt primele „bariere” care reactioneaza.

MM

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here