Guvernul Dăncilă a trecut fără emoții de Parlament. – Miniștrii Guvernului Dăncilă au depus jurământul. Mesajul lui Iohannis

0
6528

Al treilea guvern PSD-ALDE de la alegerile parlamentare din 2016 a fost învestit astăzi, fără emoții. Avea majoritatea asigurată. Miniştrii Cabinetului condus de Viorica Dăncilă, prima femeie prim-ministru în România, au fost audiaţi dimineaţă în comisiile Parlamentului, iar după-amiază, de la ora 15:00, a fost convocat plenul reunit pentru învestirea Guvernului. În discursul său din fața parlamentarilor, Viorica Dăncilă a făcut un lung şir de promisiuni, multe dintre ele aceleaşi pe care le-au făcut şi predecesorii săi: vom avea 350 de kilometri de autostradă până în 2020, salariul minim va urca la 300 de euro, iar tinerii se vor întoarce acasă. 

Principalele declarații ale președintelui:

„Este o discrepanță majoră între promisiunile partidelor din opoziție și actuala situație, cu două guverne eșuate.

Marile proiecte de infrastructură impresiunează prin absență.

În justiție, schimbările au fost forțate. Există o linie roșie care nu trebuie depășită.

Schimbările fiscale au bulversat mediul de afaceri. Ne confruntăm cu incertitudini care riscă să ducă la dezechilibre.

Vă începeți mandatul sub auspicii din cele mai nefavorabile. Va trebui să convingeți, plecând cu un capital de încredere redus, preluați și nota de plată a eșecurilor guvernelor anterioare.

2018 este un moment unic în existența națiunii. Este nevoie de solidaritate, de coerență.

Nu avem până astăzi proiecte majore care să unească principalii actori din societate. În același timp, românii au mari așteptări, își doresc prosperitate, o țară în care politicienii respectă cetățenii.

Este responsabilitatea dvs. să o faceți, vă doresc mult succes.”

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here