Hackerii preiau controlul asupra aparatelor de amestecat cartile pentru a trisa la poker

0
3570

A fost o bresa de securitate ingrijoratoare pentru lumea lipsita de griji a cazinourilor, unde norocul si distractia se intalnesc. Aceasta lume a fost recent zguduita de o dezvaluire tulburatoare.

Expertii in domeniul securitatii au descoperit o deficienta majora in aparatele de amestecare a cartilor folosite in cazinouri, sugerand ca trisorii experimentati ar putea exercita un control total asupra jocurilor de carti.

Ei au pornit de la cercetarea unui scandal de inselatorie, care a avut loc anul trecut. Un jucator incepator cu o mana proasta a apelat la cacealmaua unui jucator mai experimentat in timpul unei partide de poker. Miscarea a fost atat de incredibila incat comentatorul a crezut ca exista o eroare in afisajul cartilor. Cazinoul care a organizat jocul, Hustler Live Casino, a efectuat o ancheta oficiala si a declarat ca nu a existat nicio neregula. Acesta a dat asigurari ca aparatul de amestecare folosit era „sigur si nu putea fi compromis”.

Dar expertii de la IOActive erau intrigati asa ca au continuat cercetarile. Acestia au descoperit ca Deckmate 2 poate fi piratat prin intermediul portului USB accesibil sau prin intermediul modemului sau intern. Acestia au construit un dispozitiv de hacking pornind de la un Raspberry Pi, exploatand mai multe vulnerabilitati, inclusiv un firmware defectuos care le-a permis sa modifice codul criptat al aparatului fara a fi detectat. Ei au conectat acest dispozitiv la o aplicatie Bluetooth care a afisat mainile altor jucatori pe baza datelor.

„Practic, ne permite sa facem, intr-o masura mai mare sau mai mica, ceea ce vrem„, a declarat Joseph Tartaro, cercetator la IOActive. El a adaugat ca si versiunea anterioara a aparatului, Deckmate 1, care nu are nici camera foto si nici port USB, ar putea totusi sa aiba cipul computerului compromis de un angajat si sa fie fortat sa nu amestece cartile dupa o mana, de exemplu.

Light & Wonder, compania din spatele Deckmate, sustine ca niciunul dintre aparatele sale de amestecare a cartilor de joc „nu a fost vreodata compromis intr-un cazinou”. Aceasta adauga ca „testele IOActive au fost efectuate intr-un mediu de laborator, in conditii care nu pot fi reproduse intr-un mediu de cazinou reglementat si monitorizat”.

In timp ce industria cazinourilor se straduieste sa contracareze astfel de amenintari, aceasta descoperire evidentiaza provocarile tot mai mari cu care se confrunta pentru a asigura integritatea jocurilor sale. Dl Tartaro si echipa sa recunosc ca nu au testat metoda lor intr-un cazinou real. Dar daca metoda lor de piratare este atat de nedetectabila, producatorul nu va sti daca aparatul a fost piratat sau nu.

MM

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here