“Influencerul lui Dumnezeu”: Papa il recunoaste pe Carlo Acutis ca fiind primul sfant milenial

0
51

Lui Acutis i se atribuie un al doilea miracol. Acum poate fi sanctificat, dar Vaticanul nu a precizat cand se va intampla acest lucru.

Papa Francisc a atribuit un al doilea miracol unui adolescent italian care, in scurta sa viata, si-a folosit cunostintele ample de folosire a computerului pentru a raspandi invataturi catolice. Prin gestul sau, Suveranul Pontif deschide calea sanctificarii tanarului. El va deveni primul sfant din generatia mileniala.

Carlo Acutis a murit de leucemie in 2006, la varsta de 15 ani. El era poreclit „Influencer-ul lui Dumnzeu”. Nascut la Londra, Carlo a crescut in Milano, unde a fost foarte activ in parohia sa, ocupandu-se de site-ul web al bisericii. Apoi, administra pagina de internet a unei Academii din Vatican.

Acutis a fost beatificat in 2020, ultima etapa inaintea sanctificarii, dupa ce i s-a atribuit un miracol. Faptul ca acum Papa ii recunoaste o a doua minune inseamna ca poate deveni sfant. Nu se stie insa cand. Datorita rolului sau in evenghelizarea pe internet, Carlo Acutis a fost declarat patronul editiei de anul trecut a Zilei Tineretului Crestin din Lisabona.

A fost foarte pios de mic

Acutis s-a nascut la Londra pe 3 mai, 1991, din parinti italieni. Familia s-a mutat la Londra cand Acutis era mic. Inca din primii ani de copilarie a manifestat sentimente religioase intense, spre surprinderea parintilor care nu erau catolici practicanti. Mama lui a declarat pentru Corriere della Sera ca inca de la varsta de 3 ani cerea sa fie dus la biserici.

MM

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here