Ingroparea deseurilor: tot mai multe firme recurg la aceasta practica ilegala

0
0

In cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Infracționalității de Mediu, sub supravegherea procurorului învestit din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, efectuează cinci percheziții domiciliare, în județele Constanța și Vrancea, într-un dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunii de îngroparea deșeurilor.

Din cercetările efectuate în dosar a rezultat că, în perioada iulie-august 2023, reprezentanții mai multor societăți comerciale ar fi transportat, depozitat și îngropat deșeuri pe două terenuri din municipiul Constanța.

Cercetările în acest caz sunt continuate, sub supravegherea procurorului învestit din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța. La activități participă și specialiști din cadrul Gărzii de Mediu Constanța precum și polițiști locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța.

Reamintim ca practica ingroparii deseurilor a devenit frecventa in Romania, iar expertii spun ca e o adevarata mafie si ca, practic, doar putine cazuri ajung in atentia autoritatilor. De asemenea, tara noastra este printre destinatiile favorite de trimitere de deseuri ilegale, atat din unele tari europene, cat si din Asia. In ultimii ani au fost depistate numeroase vapoare avand la bord deseuri. Acestea au fost intoarse din drum sau distruse, pentru ca, de regula, expeditorii nu mai revendica marfa.

MM

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here