Kiwi ne imbunatateste starea psihica

0
2652

Un studiu din Noua Zeelanda – deci din tara acestui fruct atat de benefic – arata ca starea mentala si sanatatea creierului sunt imbunatatite de kiwi.

„Kiwi este un fruct bogat in nutrienti, fibre, acid folic si potasiu, iar toate aceste elemente sunt foarte importante pentru sanatatea creierului si pentru a avea o stare psihica buna” – a explicat profesorul Tamlin Conner, coordonatorul studiului realizat la Universitatea Otago din Noua Zeelanda.

Potrivit studiului, adultii cu un nivel scazut de vitamina C in organism isi imbunatatesc vitalitatea si au un tonus psihic mai bun, in decurs de doar patru zile, daca mananca acest fruct. Autorii studiului au ajuns la concluzia ca este o sursa excelenta de vitamina C, esentiala in reducerea starilor depresive si a fluctuatiilor de atitudine in cazul tinerilor care nu consuma suficiente fructe si legume. „Este grozav ca oamenii, prin schimbari mici de dieta, adaugand kiwi, se pot simti mult mai bine” – afirma coordonatorul studiului.

Aportul de vitamina C ne imbunatateste starea de spirit, vitalitatea, reduce riscul depresiei. Studiul a fost realizat pe 155 de adulti, avand un nivel scazut de vitamina C in organism. Timp de opt saptamani acestora li s-a adaugat in alimentatie un supliment de vitamina C sau de kiwi. Mai exact doua fructe de kiwi pe zi. Dupa  doua luni, pacientii spuneau ca simt mai bine, mai plini de viata, dorm mai bine si se concentreaza mai usor pe ceea ce au de facut in plan profesional.

MM

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here