La ce îi vor FORȚA liderii PSD pe Liviu Dragnea și Mihai Tudose

0
3417

Ședință mare în PSD, luni, când e programat Comitetul Executiv Național!

Potrivit unor surse social-democrate, Niculae Bădălău este dispus să-l trădeze pe Dragnea în favoarea lui Mihai Tudose. În schimbul susținerii premierului, al doilea om din partid ar cere intrarea în Guvern a lui Marian Mina. S-a discutat inclusiv despre înlocuirea lui Liviu Dragnea de la șefia PSD, a anunțat Realitatea TV.

Liderii din partid l-ar fi izolat tot mai mult pe Dragnea. Aceleași surse spun ca Dragnea a fost pus la zid de Nicolae Bădălau în cadrul întâlnirilor, iar președintele PSD a avut o mare surpriză: ar fi fost apărat doar de Ionel Arsene si Gabriel Vlase, iar ceilalți l-ar fi criticat. Principalul motiv al nemulțumirilor ar fi secretarii de stat de la Teleorman care au fost numiti la sugestia lui Dragnea. Mai mult, social democratii ar fi nemultumiti ca Dragnea l-ar impiedica pe Tudose sa guverneze. Unul dintre cei mai puternici contestatari a fost Dumitru Buzatu.

Premierul încearcă să-i atragă de partea sa pe liderii de filiale. Niculae Bădălău este dispus să treacă în barca lui Tudose, însă doar dacă acesta va fi de acord cu intrarea în Guvern a lui Marian Mina la Transporturi. Informațiile au venit pe surse de la conducerea PSD.

Totodată, Bădălău și-ar dori organizarea unui Congres în primăvară pentru a pregăti înlăturarea lui Liviu Dragnea de la șefia PSD. Președintele executiv al partidului i-ar fi oferit deja lui Mihai Tudose scaunul de președinte al partidului.

De partea cealaltă, Liviu Dragnea tatonează terenul pentru a-l înlătura pe Mihai Tudose din fruntea Guvernului. Scenariu riscant, spun mulți social-democrați.

Tot în ședința de mâine se va discuta și dacă se va face sau nu o restructurare guvernamentală.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here