METEO: Ninsoare, lapoviţă şi polei în aproape toată ţara! Urmează trei zile de ger şi zăpadă, iar la munte va fi viscol

0
7242

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare prin care anunţă că până miercuri seara asupra României se va abate un val de precipitaţii sub formă de ninsoare, lapoviţă şi ploie care va favoriza formarea poleiului, iar temperaturile vor fi foarte scăzute.

„În cursul nopții de luni spre marți, 15-16 ianuarie, și în primele ore ale zilei de marți, pe arii relativ extinse în sudul și sud-estul teritoriului va ninge în general slab cantitativ. Pe litoral vor fi posibile și precipitații mixte și polei. Din după-amiaza zilei de marți, precipitațiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. La început vor fi mai ales ninsori, ce se vor transforma treptat și în lapoviță și ploaie, iar cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp și izolat 30 l/mp, cu precădere, în zonele de munte și în sud-vest”, se arată în informarea meteo emisă de ANM.

În Banat, Crișana, Oltenia, Transilvania, Muntenia, Moldova și posibil în Dobrogea este posibil să se formeze polei pe carosabil, iar în zonele de munte vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, îndeosebi în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, iar miercuri în zona Carpaților Meridionali.

„Vântul se va intensifica în regiunile vestice, unde temporar va atinge viteze de 50-55 km/h, iar la munte, cu precădere în zona înaltă, rafalele vor depăși 70-80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada”, mai precizează meteorologii.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here