Meteorologii avertizează: Urmează o noapte cu ger puternic – Meteo 25 ianuarie 2018

0
3213

Au dispărut ninsorile, vremea a devenit frumoasă, dar s-a răcit considerabil. Gerul puternic va cuprinde mare parte a ţării în orele următoare.

În cursul nopţii, gerul va cuprinde mare parte a Moldovei, Transilvaniei, Munteniei, Olteniei şi va apărea, izolat, inclusiv în Dobrogea. În depresiunile Carpaţilor Orientali va fi cel mai frig. Acolo minimele vor avea valori în jurul a minus 20 de grade Celsius. Norii vor apărea doar prin nord-vestul şi sudul ţării, iar din loc în loc, în zonele joase de relief va fi ceaţă.

Această masă de aer rece mai persistă și în următoarele nopți, astfel încât va mai fi ger la noapte cât și mâine noapte în centru, în est și în sud, valori minime vor coborî sub minus 10 grade. La noaptea se vor înregistra sub minus 20 de grade în estul Transilvanie. Vreme va fi în general frumoasă ca aspect în următoarele zile și în încălzire ușoară mai ales în regiunile vestice, unde temperaturile maxime vor urca spre 9, chiar10 grade,” a precizat Alina Șerban, meteorolog.

Gerul va continua să afecteze în special depresiunile din estul Transilvaniei şi în următoarele nopţi, dar temperaturile vor fi totuşi în creştere. Încălzirea vremii va fi evidentă pe timpul zilei, astfel că, în weekend, se vor înregistra 10 grade Celsius în regiunile vestice. Norii vor fi mai insistenţi în est şi sud-est până duminică, atunci când vor apărea în vest, centru şi nord. Condiţiile de ninsori sau ploi vor rămâne, însă, foarte reduse.

Urmează câteva zile anormal de calde şi la munte. Temperaturile maxime vor trece de 5 grade Celsius, cel puţin la altitudini mai mari. În schimb, nopţile vor fi reci cu precădere pe văi şi în depresiuni. Soarele va străluci nestingherit, iar câţiva fulgi de zăpadă ar putea să apară doar duminică în masivele nordice.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here