Moldova a blocat accesul la site-urile unor mari institutii de presa din Rusia

0
3009

Printre acestea se afla cunoscutele agentii Interfax si TASS. Autoritatile de la Chisinau considera ca presa ruseasca, in mare parte, participa la razboiul informational dirijat de Moscova impotriva Republicii Moldova, acuzatie negata de Rusia.

Guvernul de la Chisinau a anuntat blocarea accesului la 31 de portaluri web care ar fi contribuit la dezinformarea cetatenilor. 21 dintre acestea sunt sub controlul Moscovei. Potrivit presei de la Chisinau, aceste site-uri sunt:  kp.md; aif.md; orizont.tv; itv.md; prime.md; publika.md; canal2.md; canal3.md; primul.md; rtr.md; a-tv.md; cenzura.md; tv6.md; orheitv.md; vedomosti.md; enews.md; regtrends.com; kp.ru; tass.ru; lenta.ru; pravda.ru; aif.ru; rg.ru; interfax.ru; mk.ru; iz.ru; riafan.ru; regnum.ru; pnp.ru; radiosputnik.ru şi rline.tv.

Se pare ca blocarea accesului la propaganda rusa nu e intamplatoare, daca ne gandim la contextul electoral. Duminica, 5 noiembrie, in Republica Moldova au loc alegeri locale, iar partidele de opozitie au de multa vreme legaturi stranse cu Moscova.

Presedinta Maia Sandu a explicat ca decizia de a bloca mai multe site-uri web face parte din demersurile autoritatilor din Republica Moldova  pentru protejarea statului si a democratiei.

Moscova, reactie virulenta

Presedintele Comitetului pentru relaţii internaţionale din Duma de Stat, Leonid Sluţki, a reacţionat virulent. El spune ca regimul Maiei Sandu se transforma intr-o clonă ucraineana. De asemenea, Asociatia Jurnalistilor din Rusia a declarat ca blocarea site-urilor rusesti încalcă normele libertăţii de exprimare.

MM

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here