Prima greva din istoria prestigiosului trust de presa Forbes

0
2958

Jurnalistii membri de sindicat din trustul de presa Forbes au declansat o greva de trei zile. Este pentru prima data in istoria trustului, vechi de 106 ani, cand are loc o asemenea actiune revendicativa.

Grevistii afirma ca nu li se respecta drepturile si ca negocierile pentru contractele de munca sunt extrem de lente – dureaza de mai bine de doi ani.

„Lucrez la Forbes de 11 ani si am ales sa protestez pentru ca fac parte din echipa de negociere a contractului. Sunt mai bine de doi ani de cand ne chinuim sa obtinem un contract de munca sindical. Ne-am saturat. Vrem un contract, astfel incat sa ne putem facem bine munca de jurnalisti. Avem sentimentul ca managerii Forbes nu sunt de buna credinta. Incearca sa dezbine miscarea sindicala” – a explicat Alex Conrad, editor senior la Forbes.

Nu se stie cum va evolua situatia. Este o premiera atat pentru angajatii trustului, cat si pentru conducere, tinand cont ca niciodata in istoria de 106 ani a Forbes nu a mai avut loc o greva. Jurnalistii se plang inclusiv de faptul ca muncesc multe ore peste program, dar nu sunt platiti corespunzator. Sindicalistii de la Forbes au sprijinul colegilor de breasla din asociatia NewsGuild, din New York, din care fac parte peste 6000 de angajati din presa.

MM

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here