Prognoza meteo pentru weekend-ul 26-28 ianuarie. Anunțul meteorologilor, după zilele cu ger din România

0
3009

Prognoza meteo pentru weekend-ul 26-28 ianuarie. După ciclonul polar care a îngheţat România, incluisv Capitala, Administrația Națională de Meterologie (ANM) anunţă că vremea se încălzeşte ușor,  în majoritatea regiunilor.

Mai mult, în weekend-ul care va urma, temperaturile vor fi mai mari decât cele normale pentru sfârşitul lunii ianuarie.

Astfel, vineri, 26 ianuarie, temperaturile maxime continuă să crească în vestul, nord-vestul şi centrul ţării şi în zonele de munte, dar dimineaţa şi noaptea, vremea va fi rece, pe arii restrânse geroasă în regiunile extracarpatice şi în depresiuni.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 şi 10 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în zona de deal din Banat şi Crişana, iar cele minime vor avea valori de la -17…-15 grade Celsius în depresiunile Carpaţilor Orientali, până la 1…3 grade Celsius în Dealurile de Vest, potrivit meteorologilor.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în extremitatea de sud-est, dar condiţiile de precipitaţii vor fi reduse.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului. În zonele joase de relief, se va semnala ceaţă, mai ales dimineaţa şi noaptea.

Sâmbătă, 27 ianuarie, vremea se încălzește și mai mult. Valorile minime vor fi mai ridicate decât în mod obişnuit la această dată în vestul, nord-vestul şi centrul ţării, la deal şi de munte, iar în rest apropiate de cele normale, dar dimineaţa şi noaptea, vremea va fi rece, izolat geroasă în regiunile extracarpatice şi în depresiuni.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 şi 10 grade Celsius, iar minimele se vor încadra între -13…-12 grade Celsius în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 1…2 grade Celsius în Dealurile de Vest şi pe litoral.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here