Răspunsul lui L. Dragnea şi C. P. Tăriceanu: Comisia Europeană a fost incorect informată

0
2601

Preşedintele Camerei Deputaţilor şi al PSD, Liviu Dragnea, şi preşedintele Senatului şi al ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, declară, în scrisoarea comună adresată oficialilor Comisiei Europene, că sunt „cel puţin surprinzătoare” preocupările exprimate de aceştia privind lipsa de transparenţă şi de consens mai larg în dezbaterea despre Legile Justiţiei, dar şi referitoare la modificarea codurilor penale.

Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea insistă că, elaborarea textelor s-a făcut cu respectarea Constituţiei şi a standardelor cerute de Comisia de la Veneţia.

Cei doi se declară îngrijoraţi, de modul în care, oficialii de la Bruxelles au fost informaţi, în legătură cu transparenţa dezbaterilor pe tema justiţiei.

Comisia Europeană a fost incorect informată, susţin cei doi oficiali.

Apoi, precizează preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului că, dezbaterile privind reforma sistemului judiciar au venit ca o necesitate, pentru a transpune în legislaţia naţională, standardele europene din domeniu. „Vă facem cunoscut că la dezbateri, au participat reprezentanţi ai magistraţilor, academicieni, societate civlă şi reprezentanţi ai CSM”, se spune în scrisoare.

Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu fac şi menţiunea că, toţi cei preocupaţi, au avut posibilitatea să facă amendamente: trei sferturi dintre acestea au fost propuse de Consiliul Superior al Magistraturii, iar celelalte au venit de la asociaţiile magistraţilor. Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu se declară surprinşi de reacţia Comisiei Europene şi le reproşează oficalilor de la Bruxelles că nu au reacţionat la fel atunci când guvernul Cioloş a făcut modificări la Codul Penal.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here