“Roi” seismic in Italia

0
153

Langa Napoli a avut loc un lant de cutremure – numit si “roi” seismic – iar oamenii sunt atat de speriati, incat dorm afara, in corturi sau in masini.

Zona zguduita de lantul de cutremure este o caldeiră de langa Napoli. “Este imposibil sa stai in casa.l Am simtit cutremure puternice, ca niciodata in viata. E normal sa ne temem pentru copiii nostri. Nu putem sta in casa ca, deoadata, totul incepe sa danseze” – spune un localnic.

Cel mai puternic dintre seisme a avut magnitudine de 4,4 pe Richter. Un seism de o asemenea putere nu a mai avut loc in zona de 40 de ani. Au aparut fisuri in ziduri si, pe alocuri, au cazut bucati de perete, dar nu exista victime.

Au fost înregistrate aproximativ 150 de cutremure în regiunea vulcanică a Câmpiilor Flegree (sudul Italiei), precizeaza Institutul Naţional de Geofizică şi Vulcanologie.

Scolile au fost inchise, iar pompierii italieni au evacuat 35 de familii din zona cea mai afectata. “Am intervenit prompt, impreuna cu municipalitatea, si am identificat spatii publice unde sa poata veni cetatenii. Am instalat corturi in Piazza a Mare, precum si pe Via Napoli – a explicat o reprezentanta a serviciilor de urgenta din zona Napoli. Peste 2,5 milioane de oameni locuiesc foarte aproape de caldeiră sau in imprejurimi.

MM

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here