Romania nu se confrunta cu un pericol militar direct, precizari de la MAPN

0
4182

Ministerul Apararii precizeaza ca nu rezulta, in acest moment, posibilitatea unor amenintari militare directe la adresa teritoriului national sau apelor teritoriale ale Romaniei. 

Precizarile au fost facute in contextul situatiei de securitate din regiunea Marii Negre, dupa atacurile recente executate de fortele armate ale Federatiei Ruse impotriva unor tinte civile si a unor elemente de infrastructura critica din Ucraina situate in apropierea granitelor Romaniei.

“Ministerul Apararii Nationale condamna cu fermitate razboiul de agresiune declansat de Federatia Rusa in Ucraina si atacurile nejustificate si ilegale care vizeaza, impotriva tuturor regulilor internationale si normelor morale si umanitare, populatia civila si elemente din infrastructura critica a Ucrainei” – precizeaza un comunicat Mapn.

In ceea ce priveste situatia de securitate din apropierea granitelor Romaniei, din evaluarile structurilor cu responsabilitati ale Ministerului Apararii Nationale, nu rezulta, la acest moment, posibilitatea unor amenintari militare directe la adresa teritoriului national sau apelor teritoriale ale Romaniei.

Armata Romaniei continua implementarea masurilor de vigilenta intarita in spatiul national terestru, maritim si aerian, si a celor de consolidare a posturii de aparare si descurajare pe flancul estic, stabilite conform planurilor nationale si aliate.

Ministerul Apararii Nationale, impreuna cu structurile similare din tarile aliate, va continua consolidarea apararii comune pe intregul flanc estic si descurajarea oricaror agresiuni impotriva teritoriului aliat. De asemenea, Armata Romaniei ramane ferma in aplicarea tuturor masurilor necesare pentru asigurarea sigurantei si libertatii de navigatie in zona de responsabilitate din Marea Neagra.

MM

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here